Re: Prosím paní Ańu - zdanění služby z P
Podle mne jste dostali nějaký doklad jen na zaplacenou zálohu (nemají třeba povinnost zdaňovat již při přijetí platby, proto tam není jejich DPH vyčísleno).Mrkněte, co máte vlastně v texu této faktury???
Místo plnění je určitě v Polsku,jak jste již naznačila - §10/4a), a ve smyslu tohoto § budete mít určitě na faktuře-daň.dokladu vyčísleno i polské DPH.
Celou tuto částku byste zaúčtovali na nákladů a podle možností polského zákona byste mohli event. požádat o vrácení této zaplacené daně=blíže na http://www.dph.name/
( Do daň.přiznání to tedy nepřijde, přišlo by pouze podle §24 jen, pokud byste měli povinnost přiznat DPH v ČR.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
18. 10. 2005 13:47
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o radu následujícího problému:
V květnu 2005 jsme zaplatili zálohu (v EUR) na konferenci, konanou v září 2005 v Polsku. Předpokládala jsem, že kolegové zajistí doklad o zúčtování zálohové platby. Tento doklad byl dovezen, ale bohužel s datem vystavení z května 2005. Na faktuře je DIČ dodavatele, v kolonce % taxy DPH slovo free. Domnívala jsem se, že faktura bude vystavena po uskutečnění plnění, t.j. s datem 9/05. Prosím o radu, zda se vůbec z této služby daň odvádí, pokud ano, zda nebudu muset dávat dodatečné přiznání do 5/06.
Předem Vám děkuji.