Re: EET a platba kartou - faktura
EET není provázáno vůbec s níčím, vůbec přitom nemyslete v účetních pojmech. Evidovat musíte, jakmile zákazník zaplatí hotově nebo platební kartou. A je úplně jedno, jestli platí fakturu nebo zjednodušený daňový doklad. Viz EET web:
http://www.etrzby.cz/cs/faktura-a-evidence-trzeb
Děkuji, i za odkaz. Tak chápu to, že tržby za útratu (hotově) dá do pokladny, fakturu vystavenou do faktur... a pominu placení kartou, ale jak srpáruju tu fakturu? (karta bude mít jinou č ástku, nemluvím o těch blbých poplatcích).. díky za trpělivost
Myslím tím obchod, kde většina plateb je kartou, ale tržby mám vyjeté z pokladny (klasické)- denní tržby s rozděleným DPH (potraviny). To je bez ohledu na EET. Teď bude samotřejmě i EET, ještě jsem neviděla sjetinu, ale jak jinak ty tisíce položek dávat do tržeb?
Ne, bude uhrazena najednou faktura za ubytování a pokladní doklad za útratu.
Tak jak byste to, prosím, řešila? Budu tedy trvat na vystavení faktury najednou - ubytování včetně útraty? Ale platba přijde na účet včetně poplatku, tedy budu ručně dopočítávat poplatek a hradit fakturu? To se v tom asi ztratím. Ještě jsme přemýšleli,
jestli by terminál vzal alespoň nějaký v.s. - té faktury. Ale to mi paní ještě nezjistila. Přece to někdo musí takhle dělat....ale jak??
Jo, tak jedině ji přesvědčit na dvě platby. To bych i chápala,
tak jí ještě přesvědčit. Ale pořád tu je ten problém - karta - faktura - kde lítá ten poplatek. Pokud bude větší množství, tak se v tom ztratím. Nebo jak to děláte? Já vždy příjem z karty mám nedaňově, ale za podmínek, že tržba je zaevidovaná v pokladně. Ale fakturu?
Jak může být v pokladně, když je placeno kartou?
Všechny společnosti, které vydávají karty mají nějakou formu zasílání/zveřejnění seznamu plateb, kde je to rozděleno na celkovou částku a pak mínusem poplatek, většinou jsem si to stahovala z internetu ze stránek poskytovatele karet
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2017 10:24
Dobrý den,
nějak jsme narazili na problém který asi dobře nechápu.
Prosím, paní v penzionu (§7) vystaví fakturu za ubytování.
Celý týden (př.) host dělá útratu za pití atd., při ukončení pobytu
chce všechno zaplatit kartou. Tedy fa vystavenou a pokladní doklady za hotové za útratu. Tak a já vůbec nevím, kam co zařadit při této úhradě dohromady. Ještě možnost, že i útratu dá paní do faktury a já páruji platbu na účtě (kde si zase musím dopočítat a rozdělit poplatek??)
Děkuji za jakoukoliv radu, jak to děláte. Aby byly tržby, DPH a úhrada a EET tam, kde mají být....