Re: Dodanění závazků let minulých
Takže dle Vašeho názoru pokud v účetnictví nic nebylo není třeba dodaňovat? Nyní ovšem doklady zaúčtovány jsou. No jak o tom tak uvažuji tak dává hlavu a patu je nedodaňovat vzhledem ke skutečnosti, že nikdy nebylo uplatněno do nákladů. Moc děkuji.
Re: Dodanění závazků let minulých
Konzultovala bych s daňovým poradcem.
ZDP § 23
(3) Výsledek hospodaření nebo rozdíl mezi příjmy a výdaji podle odstavce 2
a) se zvyšuje o
12. výši neuhrazeného dluhu .z.a.c.h.y.c.e.n.é.h.o. v účetnictví dlužníka odpovídajícího pohledávce, od jejíž splatnosti uplynulo 30 měsíců nebo se promlčela.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
20. 3. 2017 12:44
Potřebovala bych poradit.. Klient mi na konec roku 2016 dodal doklady týkající se vyúčtování služeb za rok 2013 a 2014 ( fakturováno 2014 a 2015 ) O těchto dokladech jsem neměla ponětí, že vůbec existují. Vysvětlení klienta je takové, že mi je nedal, protože je nehodlá v této podobě zaplatit a vypadá to nejspíš na to, že to skončí u soudu. Nyní tedy účtuji přes účet 426 a vše zmíním v příloze k účetní závěrce, ale nyní se chci zeptat co se záměrně neuhrazenými závazky? Ty bych měla v současném Přiznání dodanit, ne? Je tomu tak? A kam v Přiznání byste toto zaznamenali? Předem moc děkuji.