Re: Dodanění závazků let minulých
Takže dle Vašeho názoru pokud v účetnictví nic nebylo není třeba dodaňovat? Nyní ovšem doklady zaúčtovány jsou. No jak o tom tak uvažuji tak dává hlavu a patu je nedodaňovat vzhledem ke skutečnosti, že nikdy nebylo uplatněno do nákladů. Moc děkuji.
Re: Dodanění závazků let minulých
Konzultovala bych s daňovým poradcem.
ZDP § 23
(3) Výsledek hospodaření nebo rozdíl mezi příjmy a výdaji podle odstavce 2
a) se zvyšuje o
12. výši neuhrazeného dluhu .z.a.c.h.y.c.e.n.é.h.o. v účetnictví dlužníka odpovídajícího pohledávce, od jejíž splatnosti uplynulo 30 měsíců nebo se promlčela.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2017 12:44
Potřebovala bych poradit.. Klient mi na konec roku 2016 dodal doklady týkající se vyúčtování služeb za rok 2013 a 2014 ( fakturováno 2014 a 2015 ) O těchto dokladech jsem neměla ponětí, že vůbec existují. Vysvětlení klienta je takové, že mi je nedal, protože je nehodlá v této podobě zaplatit a vypadá to nejspíš na to, že to skončí u soudu. Nyní tedy účtuji přes účet 426 a vše zmíním v příloze k účetní závěrce, ale nyní se chci zeptat co se záměrně neuhrazenými závazky? Ty bych měla v současném Přiznání dodanit, ne? Je tomu tak? A kam v Přiznání byste toto zaznamenali? Předem moc děkuji.