Re: Tech.zh.-příjmy z nájmu u pronajímat
Mně to teda nedává smysl, buď mi vlastník to TZ proplatí a nebo ho odpisuju.
>>>>Dobrý den,fyzická osoba(majitel) pronajímá budovu
>>>>společnosti s.r.o..Ta se souhlasem majitele provedla
>>>>tech.
>>>>zhodnocení a odepisuje ho.Může mezi nájemcem a
>>>>pronajímatelem dojít k započtení s nájmem?Jak to bude
>>>>se
>>>>zdaněním nájemného u
>>>>pronajímatele?Příklad:Pronajímatel
>>>>pronajímá za 200 000 Kč ročně. Nájemce provede TZ za
>>>>400
>>>>000 Kč a odepisuje ho. Na základě dohody mezi
>>>>pronajímatelem a nájemcem nebude 2 roky platit
>>>>nájemce
>>>>nájemné.Znamená to tedy, že pronajímatel nebude mít
>>>>žádné
>>>>příjmy z pronájmu. Je to z daňového hlediska možné?
>>>>Děkuji za odpověď.
>>>
>>>Tzn. že by nájemník odpisoval TZ které by mu vlastník
>>>proplatil?
>>
>>Ano.
>
>Mně to teda nedává smysl, buď mi vlastník to TZ
>proplatí a nebo ho odpisuju.
Mě se to právě také vůbec nezdá, ale nikdy jsem se s tím nesetkala, takže nevím, co s tím. Řekla bych, že jsou dvě možnosti: 1. Nájemce TZ odepisuje, platí normálně nájem, který má pronajímatel v příjmech a tedy musí zdanit. 2. Nájemce TZ neodepisuje a hodnotu TZ postupně umořuje s nájmem, v tomto případě nebude platit nájem 2 roky, tudíž pronajímatel nebude mít ke zdanění příjem z pronájmu, resp. bude mít příjem z pronájmu 200 tisíc a výdaje na úhradu TZ také 200 tis.
Teď ale nevím jak u nájemce - s.r.o.? Jak on by měl účtovat TZ a jak poté úhradu za TZ od pronajímatele?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2017 14:14
Dobrý den,fyzická osoba(majitel) pronajímá budovu společnosti s.r.o..Ta se souhlasem majitele provedla tech. zhodnocení a odepisuje ho.Může mezi nájemcem a pronajímatelem dojít k započtení s nájmem?Jak to bude se zdaněním nájemného u pronajímatele?Příklad:Pronajímatel pronajímá za 200 000 Kč ročně. Nájemce provede TZ za 400 000 Kč a odepisuje ho. Na základě dohody mezi pronajímatelem a nájemcem nebude 2 roky platit nájemce nájemné.Znamená to tedy, že pronajímatel nebude mít žádné příjmy z pronájmu. Je to z daňového hlediska možné? Děkuji za odpověď.