Re: Příznání DPFO za 2013
Píšete že je TAM pokuta 5%, tak se ptám, kde tam?
já píšu, že mi danařka říkala, ze se u pozde podaného přiznání, kde nebyla povinnost ho podat, vypočítává ze strany FU 5% pokuta z dan. základu, viz zpráva výše..... . A já se ptám zda to tak je, zda s tím máte zkušenost, případně odkaz na paragraf, kterým se to vyměřuje.... dekuji
no právě, já si myslela to stejné, ze pokud nebyla povinnost tak za co pokuta ? a hlavně jsem to dělala asi pred třema lety pro manžela, nedal si děti :)) !!, zjistila jsem po dvou letech, tak jsem mu to podavala sama a nic nam nedomeřovali..., zavolam naFU
dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2017 14:56
Dobrý den¨,
prosím o radu, měli jsme kontrolu z fu na závislou činnost a doměřili nám u jednoho zaměstnance dan z 2013, jelikož měl pozdě podepsané prohlášení. Tak jsme si říkali, ze bychom podali za zaměstnance zpětně přiznání za 2013, jemu by dan vrátili a on ji pak zas vrátil nám. ale ted mi danařka říkala, že prý je tam pokuta snad 5% z danového základu ,?? Prosím máte s tím zkušenosti ?