Re: Pohledávky DPFO
Můžete, protože mám vystudovanou obchodní akademii, teď jsem na rodičáku, předtím jsem dělala účetní, ale s přiznáním jsem do styku nepřišla a během rodičáku pokračuji tím, že vedu daňovou evidenci partnerovi a chtěla bych do praxe převést i DPFO.
A můžu se Vás ještě polopaticky zeptat já:-)? Chápu, že se z Vašeho hlediska budu ptát třeba na blbosti, ale nechci udělat chybu a chci si být jistá tím, co dělám. Když vystavím fakturu 31.12.2016 a peníze mi přijdou na účet 14.1.2017, tak už je to příjem roku 2017, že? A konečná pohledávka roku 2016. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2017 15:45
Dobrý den, prosím o radu, letos si děláme přiznání sami a potřebuji v něčem ujistit. Pohledávky z minulého přiznání (DUZP rok 2015 a úhrada pohledávky 2016) - v přiznání roku 2015 je to zapsáno v pohledávkách, v roce 2016 bylo vše uhrazeno, takže to přičtu k příjmům a zase do pohledávek napíšu faktury, které nebyly 2016 uhrazeny a k příjmům nepřičítám, že? Je to tak správně, doufám, že je to popsáno srozumitelně. Děkuji