Re: fakturace neplatci za služby v EU
Podle mých informací podléhá při fakturaci služeb do EU NEPLÁTCI zdanění v ČR. Tím pádem by jste se měl registrovat jako identifikovaná osoba + vystavit fakturu včetně DPH a toto odvést v ČR. Tedy podat souhrnné hlášení a taktéž daňové přiznání. Pokud je tedy příjemce služeb neplátce DPH. V opačném případě platí předchozí odpověď.
Re: fakturace neplatci za služby v EU
a kde jste k těm informacím přišla? a co to znamená neplátce EU?
v ZDPH se o žádných neplátcích nepíše, pouze o osobách povinných k dani (podnikatel) a nepovinných k dani (např. občan)
vy zřejmě myslíte MOSS, ten se ale týká poskytování el. služeb osobám nepovinným k dani a tazatel píše o společnosti (ta asi nebude osobou nepovinnou k dani)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
22. 3. 2017 9:56
dobrý den,
prosím mam takový dotaz. jsem osvč neplátce a dělal jsem ted webové stránky pro společnost, která má sídlo a fakturacni udaje jsou v Londýně. Firma u nas v ČR nemá pobočku nic. Vystavuji standardně fakturu nebo mám ještě nějakou jinou povinnost vůči FU ?
děkuji