Re: DPFO - závěrka daňové evidence
ad 1) uvádí se zůstatková cena na začátku roku (tedy pořizovací cena mínus všechny odpisy do 31.12.2015) + na konci období od ZC ze začátku období ještě odečtete letošní odpis
ad 2) název činnosti si najdete dle svého IČ na:
http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
Re: DPFO - závěrka daňové evidence
Děkuji, chápu, a u toho druhé bodu se chápeme asi špatně. Každopádně za tu stránku děkuji, bude se hodit. Ale jde mi o to, že v té závěrce jsou zapsané v příjmech body jako: prodej zboží nebo prodej výrobků a služeb a nebo ostatní. A já nevím jestli to zapsat jako prodej výrobků a služeb nebo ostatní (instalatérství - instalace vody, odpadu, plynu).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 3. 2017 11:15
Dobrý den, prosím Vás, potřebuji poradit se závěrkou.
1. U HM - auta se vždy uvádí zůstatková cena majetku - první rok, tudíž vstupní cena ponížená o odpisy?
2. Jedná se o podnikání ve stavebnictví, nakupuji materiál, provedu montáž a vystavím fakturu. Takže to zapíšu jako prodej výrobků a služeb?
3. Když mi někdo vystaví fakturu za služby, například uvedení kotle do provozu , tak to můžu přičíst k provozní režii, jako např. nákup nářadí, tankování?
Předem Vám mnohokrát děkuji za odpověď.