Re: potvrzení zaměstnavatele druhého z p
Tak to se mýlíte, paní Jasná. To jsem udělala loni a bylo mi sděleno, že pokud otec nebyl zbaven v rozsudku otcovských práv, otcem je stále, platí alimenty-tzn. že se podílí-a uplatnit může, takže jsem musela dokládat i potvrzení, že si děti neuplatňuje.
Věřte, že je to jen na rozhodnutí Vaší správkyně, co po Vás bude chtít doložit, nikde se přesného návodu nedopátráte!
Neměli náhodou střídavou péči? Platit alimenty neznamená vést společnou domácnost.
Rozhodně neměli střídavou péči. V rozsudku bylo jasně napsáno, že se děti svěřují do péče matky, jak se rodiče dohodli (což se mimochodem dělá již před rozvodem). Nikdo nezkoumal, zda sdílejí společnou domácnost. A paní z FÚ argumentovala viz výše. Toto není zprostředkovaná zkušenost, je moje. Rozvedeni jsme byli již dva roky.
Paní jasná, po přečtení některých dnešních příspěvků a po přelouskání
níže uvedeného rozhodnutí soudu musím konstatovat, že co se týká FÚ není možné se odvolávat na to, co je nebo není logické nebo na to co je a nebo není uvedeno v zákoně o daních z příjmů případně v rozhodnutích soudů týkajících se svěření dětí do péče.
Záleží čistě a pouze jenom na rozhodnutí příslušného zaměstnance FÚ, zda uzná nebo neuzná nárok na to či ono a zda bude požadovat dokládat vším možným nebo nemožným, včetně svědecké výpovědi manželky (a možná i dětí a příbuzných a ředitelů škol a dalších).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 3. 2017 23:00
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat pokud děti byli při rozvodu dány do péče matce, musí k přiznání přikládat také potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníku?