Re: náklady FVE
Logiku to má. Jen jsem k tomu četla již tolik názorů (nehledě na zatím nezveřejněný Zápis z jednání Koordinačního výboru s Komorou daňových poradců ČR ze dne 22.3.2017), že jsem sama raději svým klientům, kteří mají příjmy z provozu FVE, doporučila aby si DPFO za rok 2016 nechali zpracovat daňovými poradci.
..
"Jistící dotaz" - Váš klient vedl v roce 2015 účetnictví? Pokud ano, uplatňoval v DPFO skutečné náklady dle účetnictví, nebo uplatňoval výdaje procentem z příjmů dle § 7 odst. 7) ZDP?
Taky už jsem zde pročetla na toto téma spoustu diskuzí, nakonec jsme se rozhodla (po prodiskutování ještě s jednou známou, která účtuje FVE) pro účtování dle par. 7.. dejme tomu, že vede daňovou evidenci -poslal mi faktury - příjmy a výdaje, které k tomu má - ty jsem si sečetla v excelu a odpisy vytvořené v nějakém programu hodnota elektrárny, zp. odepisování 240 měsíců... loni mu paní uplatnila skutečné výdaje, tzn tento odpis + sk. výdaje.. přepočítávala jsem pokud použiji skut. výdaje nebo výdaje paušálem rozdíl v dani je nepatrný, takže chci jít jednodušší cestou a použít výdaje paušálem, jen si nejsem jistá, zda je možné použít paušál, i když byly loni použity skutečné výdaje?
>>>>>Dobrý den,
>>>>>dělám daňové přiznání pro známého, má na střeše FVE,
>>>>>loni mu to dělala jiná paní, do nákladů dala odpisy +
>>>>>ost. výdaje, můžu letos uplatnit výdaje %? Nejsem si
>>>>>jistá správným výpočtem odpisů.
>>>>>Děkuji za odpověď..
>>>>
>>>>Těžko říci. Jsou dané příjmy či výnosy zařazeny jako
>>>>příjmy z podnikání dle § 7 nebo jako ostatní příjmy
>>>>dle
>>>>§ 10 odst. 1) písmeno a) ZDP ?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>Podle mého názrou dle par. 7, získává zelené bonusy
>>>od
>>>OTE..
>>"Jistící dotaz" - Váš klient vedl v roce 2015
>>účetnictví? Pokud ano, uplatňoval v DPFO skutečné
>>náklady dle
>>účetnictví, nebo uplatňoval výdaje procentem z příjmů
>>dle § 7 odst. 7) ZDP?
>>
>Taky už jsem zde pročetla na toto téma spoustu
>diskuzí, nakonec jsme se rozhodla (po prodiskutování ještě s
>jednou známou, která účtuje FVE) pro účtování dle
>par. 7.. dejme tomu, že vede daňovou evidenci -poslal mi
>faktury - příjmy a výdaje, které k tomu má - ty jsem
>si sečetla v excelu a odpisy vytvořené v nějakém
>programu hodnota elektrárny, zp. odepisování 240 měsíců...
>loni mu paní uplatnila skutečné výdaje, tzn tento odpis
>+ sk. výdaje.. přepočítávala jsem pokud použiji skut.
>výdaje nebo výdaje paušálem rozdíl v dani je nepatrný,
>takže chci jít jednodušší cestou a použít výdaje
>paušálem, jen si nejsem jistá, zda je možné použít paušál,
>i když byly loni použity skutečné výdaje?
S dodatečným Přiznáním k dani z příjmů FO za rok 2015, s dodatečným Přehledem na ČSSZ za rok 2015. .. Je to na Vás, za co všechno chcete zodpovídat.
Píšete - "dejme tomu, že vede daňovou evidenci" - ale to byste měla vědět najisto, co tedy vede.
Je plno "elektrárníků", kteří ještě vloni vedli účetnictví a současně pro výpočet daně z příjmů FO uplatňovali výdaje procentem z příjmů.
>>>>>Podle mého názrou dle par. 7, získává zelené bonusy
>>>>>od
>>>>>OTE..
>Dobrý den, děkuji..pokud vede DE, neměl žádné zásoby,
>závazky ani pohledávky, proč podávat dodatečné DAP za
>rok 2015?
Takže měl do 31.12.2015 zaplacenou zálohu na financování nakládání s elektroodpadem ze solárních panelů za období 2015/4Q? A co např. faktura s náklady za systémové služby a poplatek OTE s DUZP 31.12.2015, také měl zaplaceno?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2017 9:48
Dobrý den,
dělám daňové přiznání pro známého, má na střeše FVE, loni mu to dělala jiná paní, do nákladů dala odpisy + ost. výdaje, můžu letos uplatnit výdaje %? Nejsem si jistá správným výpočtem odpisů.
Děkuji za odpověď..