Re: zůstatková daň.hodnota DHM
a proč je to tak hloupě "vysvětleno", vzdyť tam jde nakonec i jakoby celý odpis?
Daňové odpisy = účetní odpisy jen znamená, že předpis účetních odpisů zaúčtujete ve stejné výši, jako daňové odpisy podle ZDP
Když ale daňové odpisy přerušíte, tak účetní odpisy účtujete stále dále v částce daňových odpisů, jako kdybyste daňové odpisy nepřerušovali.
Uz to tu louskam co je to za problematiku. Jde o to, ze o ucetnich uctuje a s danovymi se porovnavaji a na zaklade toho se dela korekce (snizeni n.zvyseni dane). Uf.
Kdyz nad tim tak premyslim, je velky problem kdyz pouziji "opotrebeni" majetku podle danovych odpisu? Jak ja vim, jak to opotrebim...
Nu a tak to je dobre, ne, kdyz si na ne nehraji :-)
Vim, ze to existuje, ted vim jak se to dela, ale nikde jsem se nesetkala s takovym postupem :-)
A jde to mi vysvetlit v jakych pripadech je odlozena dan? To je zase dlasi ukol pro me si vycist :-)
Mam tu totiz dalsi jobovku, klient v listopadu zboril auto. Je protokol pouze od policie, teda aspon to klient rika, ja to jeste nevidela (bohuzel, ale co naselam). Jeste neni zcela odepsan. Udelam to podobne? 1/2 odpisu do nakladu, ale ZC nedanovou? Predpis od pojistovny neni.
Nebo uz je tady v tomto pripade problem, ze mam dan=ucetni odpisy?
Diky moc za objasneni teto problematiky.
Ja a Lenka S tyto stranky vyuzivame a chceme vas nejak podporit, jde to?
Myslim si, ze se to stalo v listopadu 2016, klient nikam nic nedal. Chtela jsem od nich protokol od policie aspon, ze je k nepouziti nebo tak, nic. V depozitu neni, pojistka porad jede.
Nevim co s tim, jen 1/2 odpisu a ZC nedanove jen na zaklade cehosi?
Az ted jsem se dozvedela, ze maj prodejce na vrak, ale zatim nic nevim. To je v roce 2017. Kdyz nebudu uctovat o dan.odpisu, bude problem. Protoze ucetni mam ve smernicich rovno danovym.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 3. 2017 13:45
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na jednu věc:
Vím, že když prodám auto před jeho odpisem, že zůstatkovou cenu mohu dát do nákladů daňově.
Odpis mohu uplatnit jen z poloviny daňově. Co se stane s tou druhou půlkou? Ta je nedanová?
A nebo připočtena k zůstatkové cenně a tím pádem je daňová?
Přijde mi to nesmyslné.
Udělala bych ZC - daňově uznatelnou, 1/2 odpisů danově uznatelnou a druhou půlku danově neuznatelnou.
Prosím, poraďte mi, nerada bych poškodila klienta.
RR