Prosím poraďte!!!!

• (neregistrovaný)

19. 10. 2005 14:13

Jsem bezradná a už nevím,kam se obrátit o radu.Do 21.9.2005 jsem byla práce neschopná a můj zaměstnavatel doručil ukončení PN na OSSZ až 10.10.2005,tudíž mi nemocenskou vyplatí až příští měsíc a já teď nemohu zaplatit všechny závazky,včetně nájmu.Poradí mi někdo,zda-li existuje nějaká možnost bránit se.Mám dojem,že mi to zaměstnavatel udělal schválně,jelikož jsem podala výpověď.Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 10. 2005 14:44

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Prosím poraďte!!!!
      Dělám to také tak, nejprve zpracuji mzdy za září 2005 a všechna hlášení vč. neschopenek a OČR posílám najednou. Myslím, že je to běžná praxe a ne schválnost.

• 19. 10. 2005 14:48

Ale když víte, že třeba na sociálce posílají v daném měsíci platby za neschopenky přijaté do 5. dne, tak byste měla udělat maximum pro to, aby neschopenka byla odevzdána včas. A žádnou běžnou praxí se neohánějte, jde jen o Vaši neschopnost.

• 19. 10. 2005 15:33

škoda, že vám nedají výplatu taky až za další měsíc,potom by jste pochopila,že musí na oSSZ být do 5.dne, jinak proplácí až za měsíc....

• 19. 10. 2005 14:45

Myslím, že proti tomu nic nezmůžete. Buď si půjčíte od příbuzných nebo jestli jste ještě v PP, tak požádejte o zálohu od zaměstnavatele. Zkuste to přes mzdovou účetní, která neschopenku pozdě odevzdala na sociálku, třeba bude mít špatné svědomí a pomůže Vám zálohu dostat. Je možné, že je to chyba té účetní a zaměstnavatel třeba ani o tom neví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).