Re: Zaplacená záloha
Ještě doplňuji dotaz. Jedná se vlastně o službu - subdodavatel - montáž stavebních prací včetně dodávky materiálu. Tomu dodavateli jsme zaplatili zálohu, ale služba včetně materiálu byla dokončena a předána v roce 2017. Když o tom přemýšlím, tak bych to stejně musela dát do nedokončené zakázky a tím pádem by to zase ty náklady snížilo. Prosím uvažuji správně? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
29. 3. 2017 10:04
Dobrý den,
prosím jak mám postupovat v případě zaplacené zálohy na zboží, které bylo odebráno až v roce 2017 ale záloha byla zaplacena 2016.
Zálohu mám k 31.12.2016 na účtě 314. Jak dál postupovat, mám ji zaúčtovat jako dohadnou položku 501/389 a tím pádem bych ji dostala do nákladů a snížila základ daně, nebo celou částku do nákladu až v roce 2017. Jedná se o manžela, který je živnostník ale vede PÚ a s tímto jsem se ještě nesetkala. Děkuji