Re: Nárok na vrácení peněz od státu
Jestli se ptáte na to, zda vám někdo vrátí zaplacené pojistné na ZP a SP z DPČ tak to určitě ne. Máte mylnou představu, že se platí pouze z jednoho zaměstnání. Pokud byste měl souběžně třeba 10 zaměstnání z kterých by mělo být odvedeno pojištění, tak se odvede a vám nikdo nic nevrátí.
Re: Nárok na vrácení peněz od státu
Ještě dotaz. Doložil jste zaměstnavateli na DPČ potvrzení od prvního zaměstnavatele na PP, že u něho vám srážejí zdravotní pojištění minimálně z minimální mzdy? Aby se vám náhodou nestalo, že u DPČ vám dopočítají ZP z minimálního vyměřovacího základu, tedy z minimální mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
29. 3. 2017 20:47
Zdravím všechny Měl bych na Vás jeden dotaz. Za měsíc březen jsem zaměstnán u dvou zaměstnavatelů u jednoho na hpp a u druhého na DPČ. U toho na dpc jsem přesáhl hranici 2500 hrubou mzdu takže mi odvedou zdravotní a sociální, což znamená ze ho za ten měsíc jakoby odvedu dvakrát, z obou zaměstnání. Chci se zeptat jestli mám nárok na to, že mi stát či pojišťovna něco vrátí kvůli tomu že budu mít přeplatek nebo si to nechá a ja nemám nárok na žádné vrácení peněz. Děkuji za odpověď.