Re: Nárok na vrácení peněz od státu
Jestli se ptáte na to, zda vám někdo vrátí zaplacené pojistné na ZP a SP z DPČ tak to určitě ne. Máte mylnou představu, že se platí pouze z jednoho zaměstnání. Pokud byste měl souběžně třeba 10 zaměstnání z kterých by mělo být odvedeno pojištění, tak se odvede a vám nikdo nic nevrátí.
Re: Nárok na vrácení peněz od státu
Ještě dotaz. Doložil jste zaměstnavateli na DPČ potvrzení od prvního zaměstnavatele na PP, že u něho vám srážejí zdravotní pojištění minimálně z minimální mzdy? Aby se vám náhodou nestalo, že u DPČ vám dopočítají ZP z minimálního vyměřovacího základu, tedy z minimální mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 3. 2017 20:47
Zdravím všechny Měl bych na Vás jeden dotaz. Za měsíc březen jsem zaměstnán u dvou zaměstnavatelů u jednoho na hpp a u druhého na DPČ. U toho na dpc jsem přesáhl hranici 2500 hrubou mzdu takže mi odvedou zdravotní a sociální, což znamená ze ho za ten měsíc jakoby odvedu dvakrát, z obou zaměstnání. Chci se zeptat jestli mám nárok na to, že mi stát či pojišťovna něco vrátí kvůli tomu že budu mít přeplatek nebo si to nechá a ja nemám nárok na žádné vrácení peněz. Děkuji za odpověď.