Re: Nemoc¨z¨povolani
Tak hlavně nepíšete, zda váš zaměstnavatel uznal svoji odpovědnost za nemoc z povolání, která vám byla zjištěna. Za nemoc z povolání nemusí nutně odpovídat ten zaměstnavatel, u kterého je zaměstnanec v době uznání nemoci z povolání zaměstnán, ale může to být některý z předešlých, jsou-li u něho dány podmínky, za kterých daná nemoc z povolání vzniká. Pak zaměstnanci nezbývá, než se svých práv domáhat soudní cestou.
Odškodnění se skládá z několika položek, proplacení dovolené do něho nepatří. Nevyčerpaná dovolená se proplácí jen při skončení PP. Jednou píšete plat, pak zase mzda, ani tyto položky nejsou součástí odškodnění.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 3. 2017 11:31
Dobrý den,
jsem v neschopnosti od 22.03.2016 doposud. Posudkový lékař mi uznal nemoc z povolání (20.03.2017). Odškodnění mi zatím nebylo doplaceno do nemocenské. Prosím Vás, spadá do odškodnění i nárok a proplacení dovolené z minulého roku (25 dní) + 13. a 14. plat?? Od nového roku nám bylo přidáno na mzdě. Odškodné se odvíjí z předešlého roku či ne??
Děkuji za odpovědi a hezký den