Re: Služba z SK od osoby povinné k dani
pokud nejde o práce spojené např. s těžbou dřeva a zalesňováním (místo plnění dle §10 ZDPH v ČR), pak by se měl Slovák reg. k DPH a fakturovat vám v režimu reverse charge
vy pak do ř. 5 a 43 přiznání a KH A.2
pokud se odmíten registrovat, měli byste stejně udělat reverse charge do ř. 12 a 43 přiznání a uvést do KH A.2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
31. 3. 2017 9:18
Krásné ráno všem diskutujícím.
Mám následující situaci. Naše firma - s.r.o. (plátci DPH) přijala službu od SK - jedná se o práce v lese (hromadování, pálení klestu, vyklízení...), předpokládám, že to nejsou služby spojené s nemovitostí. a místo plnění je podle par. 9/1 ZDPH. Slovenský dodavatel prací je osoba povinná k dani , má své DIČ, ale není plátce DPH - nenašla jsem ho na VIESU. U služby od něho bych měla asi doměřit DPH a můžu si ho i nárokovat - tedy reverse charge a do řádků 5 + 43. To se domnívám podle toho, co jsem tady i jinde našla a nastudovala. Nevím však, zda se on na Slovensku musí zaregistrovat k DPH nebo jaké povinnosti pro něho z tohoto dodání vyplývají. Nebo se mám spolehnout na to, že on bude vědět, co všechno má dodat a jak má postupovat.
Budu vděčná za vaše rady a postřehy. Zatím jsem se Slováky nepřišla pracovně do styku.
Díky moc.