Služba z SK od osoby povinné k dani

• (neregistrovaný)

31. 3. 2017 9:18

Krásné ráno všem diskutujícím.
    Mám následující situaci. Naše firma - s.r.o. (plátci DPH) přijala službu od SK - jedná se o práce v lese (hromadování, pálení klestu, vyklízení...), předpokládám, že to nejsou služby spojené s nemovitostí. a místo plnění je podle par. 9/1 ZDPH. Slovenský dodavatel prací je osoba povinná k dani , má své DIČ, ale není plátce DPH - nenašla jsem ho na VIESU. U služby od něho bych měla asi doměřit DPH a můžu si ho i nárokovat - tedy reverse charge a do řádků 5 + 43. To se domnívám podle toho, co jsem tady i jinde našla a nastudovala. Nevím však, zda se on na Slovensku musí zaregistrovat k DPH nebo jaké povinnosti pro něho z tohoto dodání vyplývají. Nebo se mám spolehnout na to, že on bude vědět, co všechno má dodat a jak má postupovat.
    Budu vděčná za vaše rady a postřehy. Zatím jsem se Slováky nepřišla pracovně do styku.
    Díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2017 12:10

allli

Re: Služba z SK od osoby povinné k dani
      pokud nejde o práce spojené např. s těžbou dřeva a zalesňováním (místo plnění dle §10 ZDPH v ČR), pak by se měl Slovák reg. k DPH a fakturovat vám v režimu reverse charge
      vy pak do ř. 5 a 43 přiznání a KH A.2
      pokud se odmíten registrovat, měli byste stejně udělat reverse charge do ř. 12 a 43 přiznání a uvést do KH A.2

• 31. 3. 2017 12:40

l.i.d.k.a (neregistrovaný)

Děkuju moc za odpověď. A kde prosím Vás najdu odkaz nebo seznam všech prací, které se váží k nemovitosti? Moc by mně to pomohlo, protože podnikáme v lesnictví a ty práce jsou často spojené s těžbou nebo zalesňováním. Díky.

• 31. 3. 2017 13:18

allli

mám jen tento článek
      http://www.mzdovapraxe.cz/archiv/dokument/doc-d25841v34201-poskytovani-sluzeb-vztahujicich-se-k-nemovitosti-evropskeho-s/?search_query=
      ale možná některý daňvoý poradce uvede odkaz na lepší seznam

• 31. 3. 2017 14:15

l.i.d.k.a (neregistrovaný)

Moc vám děkuju za radu. Moc jste mně pomohla. Přeju Vám pěkný zbytek dne i krásný jarní víkend. Lidka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).