Re: OSVČ-konkurs-prosím spěchá
Správce konkurzní podstaty (SKP) má na Vás zákonný požadavek, kdy účetnictví má být uzavřeno ke dni předcházejícímu dni prohlášení konkurzu. K tomuto datu tedy skutečně uzavřete účetnictví a předáte jej SKP.
Dnem vyhlašení konkurzu vystupuje jménem firmy SKP až do ukončení konkurzu. Rozhoduje, které závazky se mají hradit, příp. vymáhá ze svého postavení pohledávky daleko tvrději, než sama OSVČ.
Držím palce
Re: OSVČ-konkurs-prosím spěchá
Mám dojem, že se i podává daňové přiznání. Ale přesně by Vám to řekli na Vašem FÚ. Tady si opravdu nejsem jistá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 10. 2005 19:45
Prosím o radu, OSVČ na sebe vyhlásila konkurs. Správce konkursní podstaty na mě chce,abych mu jako účetní uzavřela rok 2005 k datu vyhlášení konkursu a zpracovala DAP.
Mám k tomu nějaké připomínky:
1. Myslím,že od doby vyhlášení konkursu by měl mít ve svých rukou účetnictví právě správce konkursní podstaty.
2.Pokud je oprávněn žádat zpracování DAP v průběhu roku, jsou zde nějaké výjimky?
3. Musí mít OSVČ pozastaveno podnikání?
Jak se chovají veškeré závazky a pohledávky? Závazky samozřejmě v tomto případě převyšují.
Děkuji za rady.