Úvěr vedený na RČ do podvojného účet.

• (neregistrovaný)

31. 3. 2017 14:33

Prosím jak je to s úvěrem, pokud osoba nemá uvěr na IČ, ale na RČ, adresa uvedená je místo podnikání. Je to vedeno jako osobní účet s expres půjčkou-spotřebitelských úvěrem. Podnikatel mi dnes sháněl podklady pro zaúčtování jistiny/úroku/poplatků. Paní v bance ho upozornila, že to jako živnostník dát do účetnictví nemůže. Je to tak?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2017 15:03

.. (neregistrovaný)

Re: Úvěr vedený na RČ do podvojného účet
      Takže si vzal úvěr třeba na dovolenou a nyní chce úvěr dát jako daňový výdaj? Nebo - co je přesně v úvěru uvedeno? Je vysoká pravděpodobnost, že má paní v bance pravdu

• 31. 3. 2017 15:16

help (neregistrovaný)

V úvěrové smlouvě je uvedno, že banka poskytne prostředky bez stanovení jejich účelu. Říkal mi, že s tím zaplatil uvěr který měl u jiné banky. Když mu řeknu, že to není výdaj k podnikání (nevím přesně na co byl původní úvěr, ale nejspíše vznikl ještě před zahájením činnosti) tak mi odvětí, že přeci mohl úvěr poskytnout na úhradu materiálu apod. jedná se o stavební činnost a peníze na rozjezd mít nějaké musel. potřebovala bych někde dohledat, že tyto výdaje do účta nepatří, jenže jsem nic nenašla.

• 31. 3. 2017 15:28

.. (neregistrovaný)

Je to Vaše starost něco dohledávat, nebo starost klienta, aby Vám relevantní doklady předložil k zaúčtování?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).