Re: Uplatnění nezdanitelných položek na
Dobrý den,
ta druhá možnost je stát se spolupracující osobou, upraveno §13 ZDP. Musíte se registrovat na sociálce a zdrav. pojišťovně. Je možné, že za pozdní registraci dostanete nějakou menší pokutu (1000,-), ale rozhodně se to vyplatí - uplatníte si děti plus slevu na poplatníka.
U té první možnosti potřebujete výdělek šesti násobek minimální mzdy.
Nemám čas nyní hledat informace, ale ty sankce byly ještě před rokem někde dost jinde, než 1000 Kč
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1358951
Rozhodující je výše příjmu za dohody - navíc podle mě prohlášení být podepsané nemusí - přece paní může podat přiznání i podle potvrzení srážkové daně - stále to bude příjem ze závislé... Nebo mi něco uniklo? Rozhodnutí být jako spolupracující osoba navíc podle mě zaslouží hodně promyslet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
1. 4. 2017 1:09
Dobrý den, prosím vás, chtěla bych se zeptat: manžel uplatňuje výdaje paušálem a tak si neuplatnil odpočty na děti ani na mě (jsem na mateřské). Já pracuji jednou do týdne na DPP, nemohu si podat také DP a uplatnit si tam děti? Asi je to blbost, nevíte, jak by se to dalo vymyslet, abychom o tyto výhody nepřišli? Děkuji vám za radu.