Re: Prosim moc moc o p spolecnikovi u s.
Za účetní období od 1.1.2016 do 31.12.2016 se již nezpracovává výkaz "zjednodušená" rozvaha.
Může to být
Rozvaha v plném rozsahu
Rozvaha ve zkráceném rozsahu / malá účetní jednotka
Rozvaha ve zkráceném rozsahu / mikro účetní jednotka
V DAP si prostudujte bod 12
Re: Prosim moc moc o p spolecnikovi u s.
Přečetla jsem si bod č.12 v daňovém přiznání a nejsem z toho moc chytrá.
Potřebuji jen vědět jestli mám psát nezaplacené bezúročné závazky vůči jednateli psát do daňového přiznání (na jaký řádek) a nebo jestli stačí když je tento závazek uveden v rozvaze ve zkráceném rozsahu.
Re: Vykázání dluhu vůči společ. v DPPO
Když nenapíšete pro jakou účetní jednotku, nemohu poradit do jakého řádku rozvahy se má dluh ve Vybraných ukazatelích uvést.
Co se DAP týká, tak tam připadá možná v úvahu
Samostatná příloha k položce 12 I oddílu DAP.
Pokud nemáte povinnost tuto přílohu vyplňovat, tak v DAP není žádný extra řádek pro vyplnění dluhu vůči společníkovi
Hned na začátku jsem uváděla že se jedná o malou společnost s.r.o., nemáme za loňský rok příjmy pouze bezúročnou půjčku od jednatele a to za počáteční vklad do banky a výdaje pouze za zaplacení notáře při vzniku společnosti. Jinak žádné jiné příjmy ani výdaje nemáme. Rozvahu mi vyplňuje sám program takže tam se mi to vyplnilo automaticky. Spíš mi jde o to jestli musíme tento závazek vůči jednateli někde v daňovém přiznání uvádět popř. kde.
Plno mikro účetních jednotek zpracovává výkaz rozvahy pro malé účetní jednotky, nebo i výkaz rozvahy v plném rozsahu. Takže vůbec neplatí, že každá mikro účetní jednotka má výkaz "mikro" rozvahy.
K bodu 12 DAP - ten musí vyplnit každý, i když nemá povinnost vyplňovat Přílohu k němu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 4. 2017 22:29
Prosim moc moc o pomoc,nevíte někdo do jakého řádku se píšou nezaplacené závazky vůči společníkovi u s.r.o.? Jedná se o pouze o náklady za vznik společnosti notáři, vklad počátečního stavu do banky. žádné jiné transakce se loni v založeném s.r.o. totiž nekonali. Tudíž je ve ztrátě, ale nevím zda se i tyto závazky vůči společníkovi někde v DAP píší a a na jaké cislo řádku?
Předem moc děkuji za radu.