Re: účetní odpisy = daňové odpisy
Nebyly přerušeny. KDyž koukám do loňského přiznání, tak tam na ř. 40 neměli vůbec skupinu 55 a pak měli na ř. 150 celou částku odpisů, kterou jsem našla v účetnictví na 551.
Re: účetní odpisy = daňové odpisy
Ano, tak jsem si myslela, že bych uvedla. A ještě když se zeptám tak "polopatě", kdyby teoreticky měli účetně odepsáno, tak by přeci bývalá účetní ročně neúčtovala na 551 daňový odpis a pak by si o daňové odpisy ještě navyšovala ztrátu na ř. 150?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
3. 4. 2017 11:56
Dobrý den,
prosím o radu, na poslední chvíli jsem převzala jedno téměř končící s.r.o. a potřebuji dodělat dppo a zasekla jsem se na odpisech. Vím, že je to špatně, že není správně mít oboje odpisy stejné, ale není čas to teď zkoumat (chtějí prostě rychle přiznání) - mají odpisy Ú=D, takže na 551 jsou "daňové". Jak to bude v přiznání? Budu vyplňovat přílohu B a musím je uvést na ř. 40?
Děkuji.