Prosím o radu.....

• (neregistrovaný)

20. 10. 2005 6:47

Dobrý den,
    jsme sdružení vlastníků o 4 bytech.Bydlíme až nahoře a jelikož máme krb,tak si na patře podél stěny skládáme dřevo (samozřejmě,že se starám,aby bylo čisto).Spolu s námi na patře bydlí stará pani,té by naše dřevo nevadilo,ale přišel její syn,který v domě nebydlí a oznámil nám,že se mu to nelíbí a ať si to odklidíme.Do sklepa to dát nemůžu,v bytě mám co se ke krbu vejde a pokud to nechám venku,tak to bude špatně hořet....Tento nebytový prostor užíváme jen mi,můžou nám do toho mluvit i spodní dva byty nebo by mi stačilo jen písemné prohlášení od sousedky na patře,že jí to nevadí a neomezuje????Předem děkuji za jakoukoliv odpověď....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2005 8:36

graver (neregistrovaný)

Re: Prosím o radu.....
      Syn do toho nemá samozřejmě co mluvit - musel by přesvědčit svou matku (coby vlastníka), aby vyvolala hlasování o tomto způsobu využití společných prostor (tzn. ani ona sama by nic nenadělala, pokud by se nerozhodla to řešit právní cstou).
      Podle vašeho popisu to není nebytový prostor, ale společný prostor, ke kterému mají ostatní vlastníci práva v poměru svých podílů.
      Pokud jde o samotnou skutečnost, vidím to jako problém v souvislosti s požární bezpečností - pokud není ten syn úplný idiot, připravte se na to, že by to mohl tlačit tudy.
      Argument, že si dřevo nemůžete dát do sklepa, je samozřejmě nerelevantní.

• 20. 10. 2005 9:23

Anonymní (neregistrovaný)

Zkuste se s ním domluvit, že jim budete za to nějakou rozumnou částku platit, on by byl spokojený a Vy taky, přišlo by mi to fér. Ale pozor na bezpečnostní opatření, kdyby došlo k požáru (jak zmiňuje Graver), pak může někdo namítnout, že to dřevo tam nemělo co dělat, mohla byste být za to zodpovědná.

• 20. 10. 2005 11:00

Anonymm (neregistrovaný)

Do sklepa se to taky nesmí dávat z požárních důvodů,né??Pokud ovšem neni určený na uhlí ,ale je to ten panelákový....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).