Re: OT: ZET Chorvatský zázrak nefunguje
Takže kvůli těm nepoctivým, kterých dle vašeho tvrzení je dost (proti tomu stavím své tvrzení, že jich zase tak moc není), musí přijít na buben ti poctiví, že? Narovnání prostředí není žádným narovnáním, protože každý podnik má jiné parametry, takže nakonec těch velkých se to nedotkne a největší negativní dopad to bude mít na ty malé poctivé. Tady u té skupiny pak zase tvrdím, že jich je dost, a v příštích letech se to projeví, podobně jako se to projevilo v Chorvatsku.
Pomineme to, že operuje s vymyšlenými čísly.....
Já osobně si myslím, že ekonomiku více ohrožují velcí žraloci, ne malé rybičky.
A prosím, definujte "dost". Dost na co? Dost na to, aby jim nepodnikající záviděli? Ono ti, kdo se nějak vymykají jdou vždycky víc vidět...a pak to opticky vypadá, že jsou takoví všichni...nebo alespoň většina...ale zdání klame.
Nezávidím podnikatelům, protože zemědělství a účetnictví provozuji od r. 1992. Během té doby jsem dělal daňovou evidenci 6 hospodským a jen jeden přiznával celé tržby. Ostatní přiznávali tak 50 %, proto jsem si dovolil konstatování že takových podnikatelů bude dost. Jinak souhlasím, že ekonomiku více ohrožují velcí žraloci.
OK, jasně. Ono by bylo fajn docela, kdyby tam nahoře si uvědomili, co táhne ekonomiku. Rozhodně to není správný výběr daní, jak sami sebe přesvědčují v téměř každém svém článku na MF a finanční správě. To jsou vedle jak ta jedle. Drobné a střední podnikání, vynalézavost, hledání nových produktů a služeb ve prospěch zákazníka, to je to, co táhne ekonomiku. Oni ale podnikatelům jen hážou klacky pod nohy.
Další nesmysl, který se dá vyčíst v jejich zprávách je ten, že podnikatelé tady existují proto, aby platili daně. To je totální kravina. Podnikatelé existují pro zákazníky a stát se na nich jen přiživuje, jako pijavice. Celá konstrukce DPH je přesně o tomto upíjení této přidané hodnoty. DPH vzniklo jen z toho důvodu, že už si nevěděli rady, kde by mohli ještě vzít další peníze pro stát.
No a korunu tomu nasadili posledně, když nás zákazníky přesvědčují, že předaná účtenka pomáhá vytvářet dobré vztahy mezi zákazníky a podnikateli. Na podobné kecy vrchnosti jsem docela nabroušený.
Dá se docela tušit, proč. Dnešní podnikání není opravdu o službě a produktu. Je to na prvním místě o projektu, který je dobře dotován, a většinou slouží k odstřelu konkurence, která se naplno zákazníkovi věnovala... O zákonu, který si nechá vrchní čáp (a mnozí podobní) napsat podle svého gusta. To už není žádné podnikání, to máte jistě pravdu.
Láďo, to neberte osobně, já jen, že také přes dvacet let účtuji různé živnostníky a většina z nich se snaží vydělat na živobytí a také je většina z nich co se placení daní týče, řekněme, poctivá.
Proto mě hrozně štve propaganda v médiích ako všeci kradnů....
>>>>>
>>>>Nejsem zastánce AB, ale znám podnikatele, kterému v
>>>>prosinci po zavedení EET v hospodě vzrostly tržby
>>>>trojnásobně, takže se AB nedivím, že s tímto operuje.
>>>>Kolik
>>>>takových "podnikatelů" v republice je to je otázka,
>>>>ale bude jich dost.
>>>
>>>Pomineme to, že operuje s vymyšlenými čísly.....
>>>Já osobně si myslím, že ekonomiku více ohrožují velcí
>>>žraloci, ne malé rybičky.
>>>A prosím, definujte "dost". Dost na co? Dost na to,
>>>aby jim nepodnikající záviděli? Ono ti, kdo se nějak
>>>vymykají jdou vždycky víc vidět...a pak to opticky
>>>vypadá, že jsou takoví všichni...nebo alespoň
>>>většina...ale
>>>zdání klame.
>>Nezávidím podnikatelům, protože zemědělství a
>>účetnictví provozuji od r. 1992. Během té doby jsem
>>dělal
>>daňovou evidenci 6 hospodským a jen jeden přiznával
>>celé
>>tržby. Ostatní přiznávali tak 50 %, proto jsem si
>>dovolil konstatování že takových podnikatelů bude
>>dost.
>>Jinak souhlasím, že ekonomiku více ohrožují velcí
>>žraloci.
>
>Láďo, to neberte osobně, já jen, že také přes dvacet
>let účtuji různé živnostníky a většina z nich se snaží
>vydělat na živobytí a také je většina z nich co se
>placení daní týče, řekněme, poctivá.
>Proto mě hrozně štve propaganda v médiích ako všeci
>kradnů....
Podle sebe, soudím tebe. :-))
Prolhaná vrchnost asi netuší, že svými podezřelými kauzami dává příklad ostatním. Když neplatí daně vrchnost, proč by daně měl platit běžný občan, který navíc nemá přístup k bohatým dotacím?
V civilizovaných zemích platí pro politiky presumpce viny.
Hezký den!
S tou presumpcí viny, máte pravdu.... To zde hodně chybí.
Ale vždy, když začnu příliš uvažovat nad tím, jak je v ČR všechno zkorumpované, zpolitizované, jak se různí exponenti zatýkají a jiní zase ne....... říkám si, že v globálním kontextu jsme na tom ještě dobře...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 4. 2017 16:29
http://archiv.ihned.cz/c1-65682010-chorvatsky-zazrak-eet-nefunguje
V Chorvatsku po zavedení evidence hotovostních plateb s velkou slávou snížili v roce 2013 DPH z 25% na 10% v restauracích.
Protože systém moc nefunguje, tak sazbu DPH vrací na 25%.
To v ČR máme větší odborníky na PR a "tržby" podle AB údajně vzrostly o 100%!!! (12/2016 proti 12/2015)
Hezký den!