Souběh DPP a DPČ stejný zaměsnavatel

• (neregistrovaný)

4. 4. 2017 11:51

Dobrý den,

můžete mě prosím poradit jak je to se zdaněním u zaměstnance, který má u nás podepsané prohlášení poplatníka.

má podepsanou DPP a DPČ (DPP 10 000 Kč hrubého a DPČ 7 500 hrubého)

chápu to správně, že z DPČ se odvede zdravotní a sociální z DPP se zdravotní a sociální nepočítá (není nad 10 000)

a co se týká zálohy na daň z příjmu tak se budou pro účely výpočtu zálohy na DPFO ze závislé činnosti sčítat superhrubé příjmy tj. 10 000 + 7500 + zdravotní a sociální placené zaměstnavatelem z těch 7500)

děkuji moc za radyu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 4. 2017 12:04

jasná. (neregistrovaný)

Re: souběh DPP a DPČ stejný zaměsnavatel
      Máte to správně. Ještě pořešte, zda budete muset u DPČ provést na ZP odvod z minimální mzdy či nikoliv.

• 4. 4. 2017 12:13

JM1 (neregistrovaný)

Dobrý den,

strašně moc děkuji za zkouknutí. Paní pobírá invalidní důchod 3.stupně takže dorovnávat do minima nemusím. Takže ve svém účetním systému pohoda jsem zadala, že plátce zdravotního pojištění je stát a budu tedy zdravotní pojištění počítat pouze z částky, kterou si vydělá

JM

• 4. 4. 2017 12:19

jasná. (neregistrovaný)

Tak to je v pořádku. Ještě musíte někde zadat, že se bude společně danit, ale nemám pohodu, tak že neporadím.

• 10. 7. 2018 13:52

akinimod (neregistrovaný)

Dobrý den, jde to v pohodě nějak vyřešit? Zrovna mám stejný případ, ale nejde mi nikam zadat, aby se obě dohody zdanily dohromady. u DPP mi to počítá srážkovou daň, u dpč zálohovou...
      děkuji za radu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).