Re: DOVOLENÁ???
Protože je předpoklad, že podmínku pro dovolenou do konce roku splníte, můžete ji čerpat třeba od 6.9. Pokud do konce roku nepromarodíte nebo jinak nezameškáte víc než 25 dnů, vznikne vám nárok na 3/12 ročního nároku (4 týdny = 5 dnů, 5 týdnů = 6 dnů). UkoBude-li ukončen pracovní poměr před koncem roku, nárok se pochopitelně sníží, ale zaměstnavatel by si případnou náhradu za přebranou dovolenou srazil ze mzdy.
Re: DOVOLENÁ???
Ještě bych chtěla dodat, že dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel, takže jestliže si chcete vzít dovolenou, musíte se na tom nejdříve se zaměstnavatelem domluvit. Jestliže Vám dovolenou nepřidělí, bude Vám nevybraná dovolená při ukončení poměru proplacena v poslední výplatě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 10. 2005 10:29
Dobrý den,
Prosím o radu!
Od 5. 9. 2005 jsem podepsala smlouvu na dobu určitou do konce roku tj. 31.12.2005 a jsem v tříměsíční zkušební domě. Zajímalo by mě kolik dní si mohu vzít dovolenou a od kdy ji mohu začít čerpat.
Předem moc děkuji za odpovědi.