Re: Neomluvená absence-Dohoda o rozv. PP
Jestli-že zaměstnanec a zaměstnavatel mají sepsanou dohodu o skončení PP dnem 30.4.2017, tak PP končí tímto dnem. Pokud zaměstnanec nebude chodit v této době do práce, jediná možnost je vykazovat neomluvenou absenci. Po 5 dnech NA můžete zrušit PP. Kdyby zaměstnavatel zrušit PP nechtěl, budete vykazovat NA celý zbytek měsíce, zaplatíte svátky a odvedete zdravotní pojištění, které budete vymáhat po zaměstnanci (náhrada za svátek k tomu asi stačit nebude). Podle mne to, že vrací auto a mobil neznamená žádný souhlas, ani poloviční s tím, že PP končí dřív, než sepsanou dohodou 30.4.2017.
Když by se chtěl zaměstnavatel soudit, může si vyčíslit škodu, která mu vznikla v době NA tím, že zaměstnanec nepracoval a vymáhat ji soudně.
Z vaší pozice je na vás pouze evidence NA, zaplacení svátku a odvedení ZP za celý měsíc. Ostatní - vymáhání odvedeného ZP případně škody je na zaměstnavateli.
Nakonec tohle všechno už vám napsali ostatní v diskusi níže.
Michaelo, já tam u té včerejší komunikace "zlé" komentáře nevidím. Spíš dobré rady, abyste na svá bedra nebrala něco, co přísluší nadřízenému toho zaměstnance a Vám by mohlo přivodit klidně malér.
Je třeba mít na mysli, že každá pracovní pozice má své pravomoci.
tak zlé komentáře, jo?My jsme se snažili vám pomoci radou co a jak udělat, abyste se vyhnula problému a vám se to nezdá? tak si vemte odbornou literaturu a študujte si potřebné a nás s tím neotravujte,myslíte, když sem budete ten váš přiblbý příspěvek zadávat opakovaně, že se dozvíte něco nového? ani náhodou.
>>
a
>>vám
>>se to nezdá? tak si vemte odbornou literaturu a
>>študujte si potřebné a nás s tím neotravujte,myslíte,
>>když
>>sem budete ten váš přiblbý příspěvek zadávat
>>opakovaně,
>>že se dozvíte něco nového? ani náhodou.
>
>Vždyť Michaela vůbec nepíše nic o tom, že v minulém
>příspěvku byly zlé komentáře, tak proč se proboha do ni
>navážíte?
tak si přečtěte, co píše:)požaduje vynechání zlých komentářů,nebo se snad pletu?
Já jsem se jen snažila vysvětlit, že i když na ni třeba nadřízený tlačí, aby řešila i věci, které mzdové nepřísluší, že se do toho nemá nechat vmanévrovat. Také jsem si tím prošla, když jsem byla mladší a vím, že se prostě člověk musí ozvat, i když se třeba bojí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 4. 2017 7:38
Dobrý den,
prosím o pomoc, jestli je tohle řešení správně - papírově (dle zákona)
Zaměstnanec má podepsanou dohodu o rozvázání PP k 30.4., ten však v pondělí chce nastoupit k jinému zaměstnavateli a nám tedy oznámil, že už nepříjde. (dnes odevzdává služební telefon, auto).
1. Můžu mu vést neomluvenou absenci po zbytek měsíce?
2. Svátky mu "musím" proplatit?
3. Když mu dám dnes papír s potvrzením, že mi telefon i auto vrátil, přijde mi, že je to takový poloviční souhlas s jeho odchodem..
Prosím o vynechání zlých komentářů. Jeho vedoucí se s ním nechce domluvit, aby z toho zaměstnanec vyvázl jen tak, že si může odejít kdy chce...
DĚKUJI