Re: RZ souběh DPP a HP
U Vás měla v lednu a únoru nepodepsané daň. prohl. Neměla v té době ještě jiného zaměstnavatele, kde měla podepsané daň. prohl.? To by totiž musela přinést potvrz. o dzanit. příjmech z takovéhoto příjmu a jelikož Vám ho nedoložila do 15.2., tak si měla lpodat daň. př. na FÚ. Možná by se jí vyplatilo, kdyby si podala stejně daň. př. sama a uplatnila i příjmy, které měla u Vás daněné srážkovou daní (pokud nikde jinde žádné jiné příjmy neměla). To záleží na celkovém příjmu za rok, jestli se jí to vyplatí podat nebo ne.
Re: RZ souběh DPP a HP
Pokud u DPP nepodepsala prohlášení poplatníka (možná bylo podepsáno jinde), tak z DPP, která byla jistě do 10000,- Kč/měsíc, byla sražena srážková daň.
Když nastoupila na PP, tak zřejmě podepsala prohlášení od měsíce uzavření PP a pokud měla podepsané prohlášení na měsíce leden a únor někde jinde, nemohla do 15.2.2017 podepsat dodatečně za období 1 a 2 a tudíž do ročního zúčtování vstupuje pouze zálohová daň.
Kdyby chtěla vrátit i srážkovou daň, muselo by být do 15.2.2017 podepsané prohlášení dodatečně i za období ledna února (pokud by nebylo podepsané jinde) a nebo by si musela podat daňové přiznání, kde by si srážkovou daň mohla uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
8. 4. 2017 8:38
Dobrý den, omlouvám se předem za dotaz, jsem z těch odpovědí zmatená. Mám paní, která je u nás od 3/2016 na HPP. V lednu a únoru u nás byla na DPP. Mohu ji udělat RZ? Když si dám výpočet, tak se mi tam nenačítá ta dohoda (byla srážkově). Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.