Re: RZ souběh DPP a HP
U Vás měla v lednu a únoru nepodepsané daň. prohl. Neměla v té době ještě jiného zaměstnavatele, kde měla podepsané daň. prohl.? To by totiž musela přinést potvrz. o dzanit. příjmech z takovéhoto příjmu a jelikož Vám ho nedoložila do 15.2., tak si měla lpodat daň. př. na FÚ. Možná by se jí vyplatilo, kdyby si podala stejně daň. př. sama a uplatnila i příjmy, které měla u Vás daněné srážkovou daní (pokud nikde jinde žádné jiné příjmy neměla). To záleží na celkovém příjmu za rok, jestli se jí to vyplatí podat nebo ne.
Re: RZ souběh DPP a HP
Pokud u DPP nepodepsala prohlášení poplatníka (možná bylo podepsáno jinde), tak z DPP, která byla jistě do 10000,- Kč/měsíc, byla sražena srážková daň.
Když nastoupila na PP, tak zřejmě podepsala prohlášení od měsíce uzavření PP a pokud měla podepsané prohlášení na měsíce leden a únor někde jinde, nemohla do 15.2.2017 podepsat dodatečně za období 1 a 2 a tudíž do ročního zúčtování vstupuje pouze zálohová daň.
Kdyby chtěla vrátit i srážkovou daň, muselo by být do 15.2.2017 podepsané prohlášení dodatečně i za období ledna února (pokud by nebylo podepsané jinde) a nebo by si musela podat daňové přiznání, kde by si srážkovou daň mohla uplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 4. 2017 8:38
Dobrý den, omlouvám se předem za dotaz, jsem z těch odpovědí zmatená. Mám paní, která je u nás od 3/2016 na HPP. V lednu a únoru u nás byla na DPP. Mohu ji udělat RZ? Když si dám výpočet, tak se mi tam nenačítá ta dohoda (byla srážkově). Děkuji za odpovědi a přeji hezký den.