Re: Potvrzení zaměstnavatele druhého z p
Do potvrzení vypíšete na obě děti skutečně uplatňované měsíce. Na první bude jestli správně chápu dotaz 12 měsíců a u druhého dítěte květen - prosinec bez ohledu na to, že druhé bylo částečně až v ročním zúčtování, ale skutečně bylo za 8 měsíců.
Re: Potvrzení zaměstnavatele druhého z p
Tak to jsem to pochopila špatně. Já to chápala tak, že paní uplatňovala obě děti. Když uplatňovala jenom jedno, tak napíšete u prvního co uplatňoval manžel v počtu měsíců 0 a u druhého tolik měsíců, kolik uplatňovala matka u vás, píšete že od 5/2016, tak 8 měsíců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 4. 2017 19:14
Dobrý den,
obracím se s prosbou o radu. Pracovnice přišla s tím , že potřebuje Potvrzení pro manžela na DP o tom, že na jedno z dětí v roce 2016 uplatňovala zvýhodnění. V roce 2016 nám dodala od manžela potvrzení, že od 5/2016 on nebude upatňovat na druhé ze dvou dětí zvýhodnění, dodala ale Potvrzení pozdě a tak jsem uplatnila až od 8/2016 a doplatila v ročním zúčtování. Prosím o radu zda na tiskopis Potvrzení... 5558-vzor č. 2 mám uvést obě děti s tím, že na první neplatňovala a na druhé od 5/2016 ano i když jsme jí bonus vyplatili letos v roč, zúčtování.
Moc prosím o pomoc, "strašně" na Potvrzení spěchá a potřebuje ho zítra.
Moc předem děkuji