Re: Potvrzení zaměstnavatele druhého z p
Do potvrzení vypíšete na obě děti skutečně uplatňované měsíce. Na první bude jestli správně chápu dotaz 12 měsíců a u druhého dítěte květen - prosinec bez ohledu na to, že druhé bylo částečně až v ročním zúčtování, ale skutečně bylo za 8 měsíců.
Re: Potvrzení zaměstnavatele druhého z p
Tak to jsem to pochopila špatně. Já to chápala tak, že paní uplatňovala obě děti. Když uplatňovala jenom jedno, tak napíšete u prvního co uplatňoval manžel v počtu měsíců 0 a u druhého tolik měsíců, kolik uplatňovala matka u vás, píšete že od 5/2016, tak 8 měsíců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
9. 4. 2017 19:14
Dobrý den,
obracím se s prosbou o radu. Pracovnice přišla s tím , že potřebuje Potvrzení pro manžela na DP o tom, že na jedno z dětí v roce 2016 uplatňovala zvýhodnění. V roce 2016 nám dodala od manžela potvrzení, že od 5/2016 on nebude upatňovat na druhé ze dvou dětí zvýhodnění, dodala ale Potvrzení pozdě a tak jsem uplatnila až od 8/2016 a doplatila v ročním zúčtování. Prosím o radu zda na tiskopis Potvrzení... 5558-vzor č. 2 mám uvést obě děti s tím, že na první neplatňovala a na druhé od 5/2016 ano i když jsme jí bonus vyplatili letos v roč, zúčtování.
Moc prosím o pomoc, "strašně" na Potvrzení spěchá a potřebuje ho zítra.
Moc předem děkuji