Re:jednorázové odměny_průměr pro náhrady
Zákoník práce § 358
Jestliže je zaměstnanci v rozhodném období zúčtována k výplatě mzda nebo plat nebo jejich část, která je poskytována za delší období, než je kalendářní čtvrtletí, určí se pro účely zjištění průměrného výdělku její poměrná část připadající na kalendářní čtvrtletí; zbývající část (části) této mzdy nebo platu se zahrne do hrubé mzdy nebo platu při zjištění průměrného výdělku v dalším období (dalších obdobích). Počet dalších období se určí podle celkové doby, za kterou se mzda nebo plat poskytuje. Do hrubé mzdy nebo platu se pro účely zjištění průměrného výdělku zahrne v rozhodném období poměrná část mzdy nebo platu podle věty první odpovídající odpracované době.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262
Re: PPP
Prostě jste měl na výplatním lístku v lednu a únoru nějaký nesmysl (pravděpodobně byla roční odměna spočítaná jako čtvrtletní) a v březnu si toho mzdová všimla a spočítala to správně. Protože jste v lednu a únoru žádnou náhradu mzdy neměl, tak jste k žádné újmě nepřišel.
Celá částka roční odměny se vydělí počtem skutečně odpracovaných hodin v daném celém roce. Pro dané čtvrtletí se pak započte jen tato průměrná hodinová odměna krát počet skutečně odpracovaných hodin ve čtvrtletí. Snad si to pamatuji dobře, my roční odměny nemáme.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 4. 2017 9:35
Dobrý den, prosím o radu.
Za 4.Q roku 2016 jsem měla PPP 1000,- Kč vzhledem k tomu, že firma vyplácí odměny jednorázově ke konci roku.
Na výplatnici za leden a únor 2017 se tento průměr objevuje, v tyto měsíce jsem neměla dovolenou ani jsem nebyla u lékaře.
Za březen jsem si vybrala 6 dní dovolené, placené průměrem, ale najednou tam bylo jen 140,- Kč PPP. Může firma takto průměr svévolně snížit??
Předem děkuji.