Re: bonus na děti a společná domácnost
Máte nějakou představu o tom, jak by se mzdové dala prokázat společná domácnost? Pokud zaměstnanec do prohlášení poplatníka napsal, že s dětmi žije a doložil, že je v jejich rodných listech zapsán jako otec a že jejich matka si daňové zvýhodnění neuplatňuje, tak mzdová nemá žádnou možnost zjistit, jestli je to pravda.
Ano, to máte pravdu, jen na prohlášení musí být adresa trvalého bydliště ne? Myslím, že je to podvod, ale nechci se tady dotknout žádné účetní, toto není můj účet lzde psát, jen jsem se zamyslela a ptala, zda je to správné. Nicméně máte pravdu, že si mzdovka nebude nic zjišťovat, taky to dělám, jen ta rozličná adresa mě trochu zarazila.
Stejná adresa není podmínkou společné domácnosti. A podvod to je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 4. 2017 10:58
Dobrý den, slyšela jsem případ, kdy otec 2 dětí dostal bonus (uplatňuje 1x za rok v zaměstnání), ale má jiné trvalé bydliště (na úřadě) než jeho partnerka, nejsou sezdaní, je možné aby tento bonus dostal ? Co je k tomu třeba doložit, myslerla jsem si, že musí prokázat společnou domácnost, na druhé straně partnerka ho nepřiznala aby dostala podporu na bydlení, zda přiznala výživné nevím, mě spíš zajímá ten bonus, můžete se vyjádřit? Děkuji