Re: Nepřednostní exekuce a výživné
Děkuji Vám za odpověď. Stejný dotaz jsem zadala na exekutorskou komoru, a paní mi odpověděla: Srážka na nepřednostní pohledávku tak bude 1861,-Kč a na přednostní až 3722,-Kč dle ust. § 279 o.s.ř protože na přednostní pohledávky, kterými jsou dle ust. §279 odst. 2 písm. a) o.s.ř. pohledávky výživného se dle §279 odst. 1 srážejí dvě třetiny.
No nic, jdu nastudovat zákony :(
Re: Nepřednostní exekuce a výživné
Paní měla do jisté míry pravdu. Kdyby měl jenom přednostní, tak srazíte 2 třetiny, kdyby měl jenom nepřednostní, tak srazíte 1 třetinu. Tak, jak to vysvětila vám, byste měla srazit 3 třetiny a zaměstnanci by žádná nezbyla.
Je to § 280 OSŘ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 4. 2017 8:09
Dobrý den, mám zaměstnance, který má v prvním pořadí nepřednostní exekuci a druhou přednostní - výživné. Počet vyživovaných osob 2 děti, na které je přidělené výživné. Čistá mzda je 11739kč. Vypočetla jsem si u výživného minimální nezabavitelnou částku 6155Kč a srážka mi vyšla 1861kč, u nepřednostní pohledávky, jsem už počítala se dvěma dětmi a minimální nezabavitelná částka mi vyšla 9232Kč a srážka 836Kč. můžete mi prosím zkontrolovat, jestli jsem pochopila správný postup výpočtu.
Děkuji.