Re: svářečské práce - režim PDP
Pokud tedy fakturuji české firmě a odvedu práci v Čechách tak bude s PDP to je mi jasné snad, ale pokud jako subdodavatel odvedu práci v Německu a fakturuju české firmě tak ř. 26? Já jsem se v tom ztratila. Myslela jsem, že vyfakturuji s PDP dané české firmě a ona při fakturaci té německé straně použije řádek 26.
Všem moc děkuji tak snad jsem pochopila už správně pokud ty samé práce pro toho samého české odběratele provedu v Čechách budu v režimu PDP a pokud je provedu v Německu fakturuji s DPH, můj odběratel se zaregistruje v Německu (což už jistě je protože toto vykonává dlouho) a tam pak odvede DPH. Děkuji za objasnění.
,
>>>>>>prováděné na stavbách, někdy v ČR a někdy v Německu.
>>>>>>Můžete mi prosím někdo poradit jak je to tedy správně
>>>>>>a
>>>>>>případně dát odkaz na nějaký metodický pokyn? Předem
>>>>>>velice děkuji
>>>>>
>>>>>práce svařečské na stavbách v ČR bych dala v režimu
>>>>>přenesení ř. 25 a KH.
>>>>>práce na stavbách v EU jsou tam, kde je stavba
>>>>>umístěna.
>>>>>je třeba se řídit zákonem DPH v té konkretní zemi a
>>>>>tam vypořádat
>>>>>a odvést DPH, tady ř. 26 bez daně a mimo KH
>>>>
>>>>
>>>>Pokud tedy fakturuji české firmě a odvedu práci v
>>>>Čechách tak bude s PDP to je mi jasné snad, ale pokud
>>>>jako
>>>>subdodavatel odvedu práci v Německu a fakturuju české
>>>>firmě tak ř. 26? Já jsem se v tom ztratila. Myslela
>>>>jsem, že vyfakturuji s PDP dané české firmě a ona při
>>>>fakturaci té německé straně použije řádek 26.
>>>
>>>v režimu PDP můžete fakturovat jen práce uskutečněné
>>>mezi dvěma plátci na území ČR. POkud jsou práce
>>>spojené
>>>se stavbou, nemovitostí, která je umístěna kdekoliv
>>>ve
>>>světě, DPH se odvádí a platí dle zákona DPH té které
>>>země, kde je stavba.
>>
>>
>>
>>Všem moc děkuji tak snad jsem pochopila už správně
>>pokud ty samé práce pro toho samého české odběratele
>>provedu v Čechách budu v režimu PDP a pokud je provedu
>>v
>>Německu fakturuji s DPH, můj odběratel se
>>zaregistruje
>>v Německu (což už jistě je protože toto vykonává
>>dlouho) a tam pak odvede DPH. Děkuji za objasnění.
>
>Pokud fakturujete za stavbu v Německu, fakturujete bez
>DPH
v českém přiznání bez DPH, ř. 26
ale v SRN se musí jeden z vás registrovat k DPH (je potřeba si zjistit kdo dle německého ZDPH) a odvést německé DPH do německého státního rozpočtu (ne panu Babišovi)
Já se strašně moc omlouvám že jsem tak tupá, ale pokud tedy zůstanu už jen u situace práce v Německu a registraci v Německu má můj odběratel.. já vyfakturuju svému odběrateli bez DPH a uvedu částku na řádek 26 přiznání k DPH ..Můj odběratel si nemá co nárokovat od Fú takže na svem přiznání k DPH má částku také bez DPH a pak to vyfakturuje té Německé straně základ plus jejich sazbu DPH a protože plnění bylo u nich tak to DPH odvede zpět do Německa?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 4. 2017 12:03
Dobrý den, četla jsem v předchozích příspěvcích, že svářečské práce jsou s PDP. Spolupracujeme s velkou firmou /několik účetních/ pro kterou vykonáváme svářečské práce /oba plátci DPH/. Předložili jsme jim fakturu za svářečské práce s PDP a oni nám ji vrátili s tím, že tam musí být vyčísleno DPH, že se na svářečské práce PDP nevztahuje. Jedná se o svářečské práce na potrubí, prováděné na stavbách, někdy v ČR a někdy v Německu. Můžete mi prosím někdo poradit jak je to tedy správně a případně dát odkaz na nějaký metodický pokyn? Předem velice děkuji