Re: Silniční daň - rozdílný výpočet, pro
EPO Vás určitě teď nepustí udělat přiznání za 2017. Pokud dáte výpočet za 2016, tak nedostanete data za 2017.
sleva 25% v roce 2017 končí, uplatníte ji tedy jen za měsíce leden-duben.
Zkuste dát výpočet v EPO za 2016, ale datum registrace uveďte 5/2007. uvidíte, co Vám vypočte.
(nepočítala jsem to)
Re: Silniční daň - rozdílný výpočet, pro
Moc díky, už jsem v obraze :) U toho epa jsem šla automaticky, ale opravila jsem na rok 2017 a souhlasí. Ještě jednou moc díky a přeji klidný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
12. 4. 2017 13:00
Dobrý den,
moc prosím zkušenější o radu ve výpočtu silniční daně na rok 2017, platíme jednorázově zálohu každý duben.
Auto osobní, 1968 objem, první registrace 05/2008. V různých kalkulačkách na internetu mi vychází 2 750,- Kč. V aplikaci Epo 2 250,- Kč (jako v předešlých letech).
Když počítám od první registrace měsíce i s rokem 2017 vychází mi 116 měsíců, takže sleva dle odstavce 6 již není možná?
Nebo rok 2017 nemám započítávat a počítat 104 měsíců a slevu 25 %? To by stále vycházelo ještě 2 250,- pro tento rok a od dalšího roku již beze slevy?
Ale nechápu tedy částku 2 750,- Kč, jak se na ni dostanu? Který postup je tedy správný?
Moc děkuji za radu! Hezký den.