Re: Daňové zvýhodnění na dítě a RZD
Souhlasím, RZD mělo být z těch dokladů, které byly dodány do 15.2.2017 a současně zapsány v prohlášení.
Jestli jste ho 1.3.2017 nechala vepsat do prohlášení změnu s datem toho 13.2.2017, tak jak si teď obhájíte to, že jste měla podklady včas a neuplatnila celý rok?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 4. 2017 8:55
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec nastoupil v prosinci 2016 a 13.2. požádál o RZD. Donesl mi potvrzení o příjmech z předchozího zaměstnání, kde uplatňoval zvýhodnění na syna 1-11. Pak už jen potvrzení o zaplaceném živ. poj. Nic víc. Udělala jsem mu RZD. 1.3. mi donesl RL toho dítěte, které uplatňoval v předchozím zaměstnání a zapsal si ho do prohlášení. Já mu v RZD uplatnila zvýhodnění pouze za 1-11. Udělala jsem to dobře? Stěžuje si teď, že má malou vratku, že měl vždy kolem 6 tis. a mě vyšlo 1200,- Měla jsem uplatnit dítě za celý rok? Děkuji