Zaplacení softwaru přes internet PROSIM!

• (neregistrovaný)

20. 10. 2005 16:10

Dobrý den! Narazila jsem na velký problém. Náš šéf si ztahl program na "palm" ze stránek pro palmy. Byly to dva prográmky. Zaplatil to platební kartou vystavenou ke korunovému učtu. Dostala jsem od něj potvrzení, že to stalo 59,94 USD v řádku tax je 0 USD. Prosím můžete mi poradit, jestli když je na tom potvrzujícím mailu od nich adresa naší firmy, popsáno na co to je, ale nikde jsem tam neviděla přesně jejich iniciály (tzn. adresu a jejich nějaká identifikační čísla) ale je tam spousta odkazů na tu firmu, že to mohu podle tohoto zaúčtovat? Zároveň vůbec netuším jak. Můžete mi prosím pomoci? Software byl zakoupen po 1.10 a tudíž po novele zákona o dph. Také netuším jestli z toho člověk nemá platit nějaké clo či něco podobného, když je to asi s největší pravděpodobností z USA.
    Děkuji!!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2005 19:39

Aňa (neregistrovaný)

Re: zaplacení softwaru přes internet PRO
      Podle §15,odst.1) - t.j. poskytnutí služby zahraniční osobou (jedná se o elektronickou službu) = jste povinni v ČR samovyměřit na vstupu i výstupu.
      S neexistujícím daň.dokladem Vám ale neporadím, musíte zkusit sehnat takový doklad, aby měl náležitosti podle §33, jinak se vystavujete riziku, že sice daň na výstupu samovyměříte, ale na vstupu nebudete mít nárok!!!
      Tuto daň si vypočtete ke dni podle §24 - ke dni vystavení DD nebo poskytnutí, co nastane dříve...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).