Re: Kontrolní hlášení každý měsíc?
ZDPH § 101e Lhůty pro podání kontrolního hlášení
(1) Plátce, který je právnickou osobou, podává kontrolní hlášení za kalendářní měsíc, a to do 25 dnů po skončení kalendářního měsíce.
(2) Plátce, který je fyzickou osobou, podává kontrolní hlášení ve lhůtě pro podání daňového přiznání.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-235
Re: Kontrolní hlášení každý měsíc?
Fyzická osoba
Jestliže podnikáte jako fyzická osoba a jste plátce DPH, pak termíny pro podání kontrolního hlášení budou korespondovat s Vaší povinností podání přiznání k DPH. Pokud podáváte přiznání měsíčně, pak i kontrolní hlášení budete podávat měsíčně. Jste-li však čtvrtletní plátce DPH, potom kontrolní hlášení budete odesílat také čtvrtletně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
13. 4. 2017 14:46
Jsem OSVČ, plátce DPH čtvrtletně a kontrolní hlášení tak také posílám...a teď mi jiná účetní říká, že mám hlášení posílat měsíčně, že to se musí...jak to prosím je? Děkuji