Re: Jak zaúčtovat tržbu hotově/kartou
***Záleží jakou máte banku. U některých výpisů je částka celá a pak poplatek bance. Pokud je tam ta částka ponížená o poplatek bance, účtuji jako příjem neovlivňující základ daně. Pak si v excelu udělám tabulku podle výpisu z akceptace platebních karet za celý měsíc a součty z této tabulky zaúčtuji vnitřním účetním dokladem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 4. 2017 9:18
Dobrý den.
Pátral sem v historii ale nic moc tady nenašel. Prosím o radu jak správně zaúčtovat v daňové evidenci uzávěrku z pokladny.
např. 10000,- z z toho 2000,- placeny kartotu
Mám uzávěrku z pokladny kde je částka rozdělen na jednotlivé sazby dph tzn 4000 = 15% 5000 = 21% 1000 = 0% a platba hotově 8000,- kartou 2000,- zaeviduju celou uzavěrku jako pohledávku ostatní z které potom provedu v softweru úhrady 8000 do pokladny 2000 do banky do pokladny to skočí ok na výpis mě to přenese 2000 ALE na výpise z banky mám příjem jen 1980,- 20 je poplatek který si strhl mastercard - tzn těchto 2000,- musím ještě nějak rozůčtovat na příjem na bú 1980,- (tak aby seděl výpis) a 20,- přeúčtovat do provozních reřií jako bankovní poplatky - tak nějak by to asi mělo být ale je to docela psycho - nedá se to udělat nějak jinak - správně Díky za radu