Jak zaúčtovat tržbu hotově/kartou

• (neregistrovaný)

14. 4. 2017 9:18

Dobrý den.
    Pátral sem v historii ale nic moc tady nenašel. Prosím o radu jak správně zaúčtovat v daňové evidenci uzávěrku z pokladny.
    např. 10000,- z z toho 2000,- placeny kartotu
    Mám uzávěrku z pokladny kde je částka rozdělen na jednotlivé sazby dph tzn 4000 = 15% 5000 = 21% 1000 = 0% a platba hotově 8000,- kartou 2000,- zaeviduju celou uzavěrku jako pohledávku ostatní z které potom provedu v softweru úhrady 8000 do pokladny 2000 do banky do pokladny to skočí ok na výpis mě to přenese 2000 ALE na výpise z banky mám příjem jen 1980,- 20 je poplatek který si strhl mastercard - tzn těchto 2000,- musím ještě nějak rozůčtovat na příjem na bú 1980,- (tak aby seděl výpis) a 20,- přeúčtovat do provozních reřií jako bankovní poplatky - tak nějak by to asi mělo být ale je to docela psycho - nedá se to udělat nějak jinak - správně Díky za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 4. 2017 11:12

Tatiana (neregistrovaný)

Re: Jak zaúčtovat tržbu hotově/kartou
      ***Záleží jakou máte banku. U některých výpisů je částka celá a pak poplatek bance. Pokud je tam ta částka ponížená o poplatek bance, účtuji jako příjem neovlivňující základ daně. Pak si v excelu udělám tabulku podle výpisu z akceptace platebních karet za celý měsíc a součty z této tabulky zaúčtuji vnitřním účetním dokladem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).