Re: Prodej zboží do EU moc prosím
>Dobrý den,
>
>moc prosím, když jsme fakturovaly Belgické firmě s
>dodací podmínkou EXW, jejich smluvní dopravce si vyzvedl
>tady u nás ve skladu a dovezl do Belgického přístavu,
>kde si pak Belgická firma vyřizovala v Belgii proclení
>a šlo dále do Ameriky. Pokud budeme mít od dopravce
>potvrzený dodací list, že bylo dovezeno do Belgického
>přístavu tak my můžeme fakturovat s osvobozením dle §64
>je to tak??? Neboť Belgická firma, sice pak posílala
>do 3. země ale to si již zařizovala sama a proclívala
>sama v Belgii, a pravděpodobně, posílala více věcí né
>jen naši dodávku.
>
>Moc prosím můžeme fakturovat dle §64??? Já si myslím,
>že ano ale nejsem si úplně jistá.
>
ano
>Pak tu máme ještě jeden případ, že fakturujeme sice
>stejné firmě, ale jejich smluvní přepravce vyzvedne u
>nás a veze se rovnou do Ruska proclívá se zde v Čechách
>a my nefigurujeme jako vývozce tak tam je to jasně s
>Českou DPH.
>
ano
>Moc děkuji.
Takže jestli dobře chápu druhou situaci bychom také mohly fakturovat jako osvobození dle §66, ale potřebuji k tomu doklad z celnice. Jestli jsem výbor dobře pochopila tak by to měla být stejná situace, my fakturujeme Belgické firmě a ta zboží vyzvedla v tuzemsku a doručila do Ruska tedy 3. země. Na celních papírech vystupuje jako vývozce Belgická firma.
Můžu mít prosím ještě jeden dotaz zkoumala jsem zda nemají provozovnu v tuzemsku a přímo společnost tu provozovnu nemá ale její dceřinná společnost ano. Jak se na toto pohlíží?? Když to není přímo ta společnost s tím DIČ tak bych to brala jako, že nemají. Jen ještě prosím o ujištění už se v tom plácám, celé svátky v zákonech. :0(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 4. 2017 9:57
Dobrý den,
moc prosím, když jsme fakturovaly Belgické firmě s dodací podmínkou EXW, jejich smluvní dopravce si vyzvedl tady u nás ve skladu a dovezl do Belgického přístavu, kde si pak Belgická firma vyřizovala v Belgii proclení a šlo dále do Ameriky. Pokud budeme mít od dopravce potvrzený dodací list, že bylo dovezeno do Belgického přístavu tak my můžeme fakturovat s osvobozením dle §64 je to tak??? Neboť Belgická firma, sice pak posílala do 3. země ale to si již zařizovala sama a proclívala sama v Belgii, a pravděpodobně, posílala více věcí né jen naši dodávku.
Moc prosím můžeme fakturovat dle §64??? Já si myslím, že ano ale nejsem si úplně jistá.
Pak tu máme ještě jeden případ, že fakturujeme sice stejné firmě, ale jejich smluvní přepravce vyzvedne u nás a veze se rovnou do Ruska proclívá se zde v Čechách a my nefigurujeme jako vývozce tak tam je to jasně s Českou DPH.
Moc děkuji.