Re: nedokončená výroba
Děkuji za reakci. My jsme se způsob účtování pomocí nedokončené výroby učili ještě ve škole (to bylo v roce 2004), také jsem četla tento starší příspěvek, kde je stejný postup: http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1127742
Mám tomu tedy rozumět tak, že nyní se už účtuje vše na 042 a starý způsob už se nepoužívá?
Re: majetek vytvořený vlastní činností
Koukla jsem do diskuze, na kterou odkazujete. Hned první odpověď je moje a je stejná jako tady. Nás to učili tak, jak jsem odpověděla já (a bylo to dřív než v 2004). I jsem takto účtovala u zaměstnavatele stavbu vlastní budovy. (rok cca 1997)
Počkejte si, jestli někdo potvrdí můj názor nebo ten Váš.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 4. 2017 17:05
Dobrý den,
firma si staví budovu pro vlastní podnikání. Stavba probíhá částečně svépomocí a částečně dodavatelsky. Nakoupený materiál na stavbu účtuji během roku přímo do nákladů na účet (501). Na konci roku zaúčtuji na nedokončenou výrobu, kterou po kolaudaci zruším a budova se začne odepisovat. Je to tak správně? Faktury od dodavatelů (např. za elektromontážnípráce na stavbě) mám účtovat na 042 nebo lze také přímo do nákladů a potom převést na nedokončenou výrobu? Děkuji