Nedokončená výroba

• (neregistrovaný)

19. 4. 2017 17:05

Dobrý den,
    firma si staví budovu pro vlastní podnikání. Stavba probíhá částečně svépomocí a částečně dodavatelsky. Nakoupený materiál na stavbu účtuji během roku přímo do nákladů na účet (501). Na konci roku zaúčtuji na nedokončenou výrobu, kterou po kolaudaci zruším a budova se začne odepisovat. Je to tak správně? Faktury od dodavatelů (např. za elektromontážnípráce na stavbě) mám účtovat na 042 nebo lze také přímo do nákladů a potom převést na nedokončenou výrobu? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 4. 2017 8:19

Maxx (neregistrovaný)

Re: nedokončená výroba
      Všechno by mělo jít na 042. Služby, materiál, vlastní mzdy, odvody....

• 20. 4. 2017 8:32

javi (neregistrovaný)

Re: nedokončená výroba
      Děkuji za reakci. My jsme se způsob účtování pomocí nedokončené výroby učili ještě ve škole (to bylo v roce 2004), také jsem četla tento starší příspěvek, kde je stejný postup: http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1127742
      Mám tomu tedy rozumět tak, že nyní se už účtuje vše na 042 a starý způsob už se nepoužívá?

• 20. 4. 2017 8:44

Maxx (neregistrovaný)

Re: majetek vytvořený vlastní činností
      Koukla jsem do diskuze, na kterou odkazujete. Hned první odpověď je moje a je stejná jako tady. Nás to učili tak, jak jsem odpověděla já (a bylo to dřív než v 2004). I jsem takto účtovala u zaměstnavatele stavbu vlastní budovy. (rok cca 1997)

Počkejte si, jestli někdo potvrdí můj názor nebo ten Váš.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).