Re: Daňové přiznání po smrti člověka.
Beruškám na berňáku nelze věřit, máte na to skutečně 3 měsíce. Možná si to paní spletla s posledním přiznáním, které se skutečně podává do 1 měsíce od nabytí právní moci rozhodnutí o dědictví. Jinak za rok 2017 můžete uplatnit slevu na poplatníka v nekrácené výši.
Re: Daňové přiznání po smrti člověka.
Šárko,
připojuji se k Vladimírovi.
Kvalita berušek prudce klesla. Značná část berušek nezná zákony, pouze se řídí metodikou. Třeba mají pokyn požadovat DP po 1 měsíci po úmrtí. :-))
§ 239b/4 DŘ je ale jasný, jedná se o 3 měsíce ode dne smrti zůstavitele.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 4. 2017 17:36
Dobrý den, prosím o informaci. Tatínek nebyl podnikatel, ale měl více zaměstnání. V polovině března zemřel a tak jsem mu udělala přiznání za rok 2016 (vše už měl nachystáno ke zpracování). Paní na FÚ nám řekla, že do dalších dvou týdnů (tedy do měsíce po smrti) musím odevzdat DP za rok 2017. Já četla v zákoně, že máme na to 3 měsíce. Doteď nemám všechna potvrzení od zaměstnavatelů. Jak je to, nevíte?
Další dotaz zní, jak mám naložit se slevou na poplatníka, když zemřel 15.3. Děkuji mnohokrát za pomoc. Šárka