Re: Nadměrný odpočet DPH
Nadměrný odpočet vznikne i když máte větší nákup než prodej,takže si více nárokujete než odvádíte DPH.Pokud se obáváte,že by FÚ mohl o odpočtu pochybovat,tak připojte průvodní dopis,kde vznik nadm.odpočtu vysvětlíte - možná jste měli nákup velkého objemu materiálu nebo nového stroje.
Re: Nadměrný odpočet DPH
Zase bych tak nestrašila, přece je zcela obvyklé, že firma, která je zisková - má většinou povinnost, ale firma, které se moc nedaří, tak má většinou nadm. odpočet.
Navíc v jednom měsíci nakoupíte více materiálu, v jiném měsíci zase více fakturujete - není potřeba každé daň.přiznání zdůvodňovat.
Nepadla zde také žádná částka, ale FU zajímají až milion. částky a pokud budou chtít něco prověřit, tak se přece nic neděje:-))), ať přijdou, je to jejich povinnost a pro nás jen dobré, raději častěji, než za 3 roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2005 9:34
Přeji dobrý den,
chtěla bych se ujistit.
Sestavovala jsem teď DPH za 9. měsíc a vyšel mi nadměrný odpočet. Myslela jsem si, že nadměrný odpočet může vzniknout pouze při vývozu do zahraničí?! Nebude to finančnímu úřadu podezřelé? Děkuju