Nadměrný odpočet DPH

• (neregistrovaný)

21. 10. 2005 9:34

Přeji dobrý den,

chtěla bych se ujistit.
    Sestavovala jsem teď DPH za 9. měsíc a vyšel mi nadměrný odpočet. Myslela jsem si, že nadměrný odpočet může vzniknout pouze při vývozu do zahraničí?! Nebude to finančnímu úřadu podezřelé? Děkuju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2005 10:05

Šárka (neregistrovaný)

Re: Nadměrný odpočet DPH
      Nadměrný odpočet vznikne i když máte větší nákup než prodej,takže si více nárokujete než odvádíte DPH.Pokud se obáváte,že by FÚ mohl o odpočtu pochybovat,tak připojte průvodní dopis,kde vznik nadm.odpočtu vysvětlíte - možná jste měli nákup velkého objemu materiálu nebo nového stroje.

• 21. 10. 2005 10:19

Jana (neregistrovaný)

Jo to je dobrý nápad, jinak je tam máte 100% na kontrole (pokud se jedná o větší částku)

• 21. 10. 2005 10:33

Aňa (neregistrovaný)

Zase bych tak nestrašila, přece je zcela obvyklé, že firma, která je zisková - má většinou povinnost, ale firma, které se moc nedaří, tak má většinou nadm. odpočet.
      Navíc v jednom měsíci nakoupíte více materiálu, v jiném měsíci zase více fakturujete - není potřeba každé daň.přiznání zdůvodňovat.
      Nepadla zde také žádná částka, ale FU zajímají až milion. částky a pokud budou chtít něco prověřit, tak se přece nic neděje:-))), ať přijdou, je to jejich povinnost a pro nás jen dobré, raději častěji, než za 3 roky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).