Re: Výše druhé mateřské?
Pokud nejde o stejnou činnost uzavřete si dohodu o pracovní činnosti - MD pak budete brát z původního pracovního poměru a navíc nemusíte přerušit rodičovskou dovolenou. Co by udělala vaše varianta s MD nelze určit bez znalosti výdělků, ale je předpoklad, že průměr pro MD se sníží.
Re: Výše druhé mateřské?
Teď Vám odpovím sama, že můžete buď brát rodičovský příspěvek nebo peněžitou podporu v mateřství. Pokud nastoupíte na novou mateřskou, tak jste povinna oznámit na úřadu práce (tam, kde jste žádala o rod.př.), že pobíráte od tehdy mateřskou a ať Vám tedy ukončí vyplácení rod. přís. Pokud to neuděláte a potom budete po druhé mateřské žádat o rodičovský příspěvek, tak Vám vyměří penále a budete muset vrátit pzětně rodičák + penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2005 9:37
Od 24.1.2005 jse na MD, která mi skončila 7.8.2005. Poté jsem nastoupila na dovolenou a poté na rodičovskou dovolenou. Co se stane, když bych u svého zaměstnavatele pracovala vždy tak 10 hodin měsíčně, brala za to plat. Z čeho se mi bude vypočítávat druhá mateřská , když na ni nastoupím ještě před dovršením 3 let prvního dítěte? Musím mít na tuto práci nějakou smlouvu, nebo může být, na jejíž základě jsem u zaměstnavatele pracovala před nástupem na MD? Snad mě někdo pochopil.