Re: Daňové zvýhodnění na dítě
Byla zaměstnána do konce února teď je na Úřadu práce a budou mít další dítě. Neznám důvod ukončení pracovního poměru.
Re: Daňové zvýhodnění na dítě
Na to už Vám bylo odpovězeno.Biologický je otec si dítě nemůže uplatnit, když s ním nežije v domácnosti a má ho přiřknuté matka. Takže nic od něj nepotřebujete. Musí Vám přinést rodný list toho dítěte, rozsudek o přiřknutí dítěte do péče matce a já si nechávám sepsat od matky i čestné prohlášení, že ona dítě neuplatňuje (pokud tedy nemá zaměstnavatele). A doklad o tom, že ho vyženil (např. oddací list).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
25. 4. 2017 11:21
Dobrý den,
zaměstnali jsme nového zaměstnance a on si chce uplatnit daňové zvýhodnění na dítě, které je nevlastní. Manželka(matka dítěte) sepsala čestné prohlášení, že neuplatňuje daňové zvýhodnění. Můj dotaz je zda i otec dítěte musí mi doložit čestné prohlášení nebo potvrzení druhého poplatníka, že neuplatňuje daňové zvýhodnění ne bo stačí jen čestné prohlášení matky a rozvodový list, že dítě bylo svěřeno do péče matky a není tam žádná střídavá péče.
Děkuji