Re: Daňové zvýhodnění na dítě
Byla zaměstnána do konce února teď je na Úřadu práce a budou mít další dítě. Neznám důvod ukončení pracovního poměru.
Re: Daňové zvýhodnění na dítě
Na to už Vám bylo odpovězeno.Biologický je otec si dítě nemůže uplatnit, když s ním nežije v domácnosti a má ho přiřknuté matka. Takže nic od něj nepotřebujete. Musí Vám přinést rodný list toho dítěte, rozsudek o přiřknutí dítěte do péče matce a já si nechávám sepsat od matky i čestné prohlášení, že ona dítě neuplatňuje (pokud tedy nemá zaměstnavatele). A doklad o tom, že ho vyženil (např. oddací list).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 4. 2017 11:21
Dobrý den,
zaměstnali jsme nového zaměstnance a on si chce uplatnit daňové zvýhodnění na dítě, které je nevlastní. Manželka(matka dítěte) sepsala čestné prohlášení, že neuplatňuje daňové zvýhodnění. Můj dotaz je zda i otec dítěte musí mi doložit čestné prohlášení nebo potvrzení druhého poplatníka, že neuplatňuje daňové zvýhodnění ne bo stačí jen čestné prohlášení matky a rozvodový list, že dítě bylo svěřeno do péče matky a není tam žádná střídavá péče.
Děkuji