Re: PPM a výdělečná činnost
Občas se takové nesmyslné tvrzení vyskytne, ale je to blbost. Můžete pracovat a vydělávat neomezeně, kdykoli, před porodem, po porodu, v šestinedělí a třeba i při porodu :-). Akorát nemůžete pracovat a mít příjem z toho pracovního vztahu, na základě kterého pobíráte peněžitou pomoc v mateřství.
Takže odpověď na Vaši otázku zní: na základě pracovního poměru jste u zaměstnavatele na MD a pobíráte PPM. V jiném vztahu (druhý pracovní poměr, DPČ nebo DPP) můžete pracovat (tzn. i před porodem nebo v šestinedělí), ale opravdu musí jít o jiný druh práce, než který máte v pracovním vztahu, ve kterém jste na MD.
Re: PPM a výdělečná činnost
Stejnou otázku jsem včera zadala a taky jsem dostala odpověď na ochranu v 6ti nedelí, nicméně mi nikdo nedokázal poslat §, kde to najdu a ani jsem to nikde nenašla - ani v odstavci o mateřské, ani u zákazu zaměstnání, ani v zákoně o nemocenské... Zřejmě je to blud....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 4. 2017 12:39
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu. Dočetla jsem se, že nemůžu vykonávat práci po dobu mateřské před porodem a 6 týdnu po něm. Dále jsem se také jinde dočetla, že je to z důvodu nějakého etického hlediska vůči ženám (tzv. šestinedělí). Mohu vykonávat práci u zaměstnavatele na jiné pracovní pozici, než před nástupem na mateřskou, např. na DPP v období, které jsem uvedla výše? Pracovat chci, nikdo mě nenutí.
Děkuji