Re: ojeté auto - nákup v EU - jak s DPH?
Pokud jste DIČ nabídli, mám za to, že by faktura měla být bez DPH, tzn. že také cena by byla o toto DPH nižší. Teď to vypadá, že jste prodejci zaplatili DPH v prodejní ceně a stejně jej musíte zaplatit i vašemu FÚ. Určitě to udělejte. Později při kontrole by vás to mohlo stát mnohem více.
Re: ojeté auto - nákup v EU - jak s DPH?
Tady bych se bála samovyměřit jen ze základu daně,protože v ČR nemůžu žádným způsobem odečítat cizí DPH(koupila jsem zboží vč. DPH a to je pro mne základ daně, takže já bych vypočetla z celé částky - je to moje chyba, že jsem si nevymohla fa bez DPH jako u pořízení zboží z EU od plátce - plátci.
Protože jsem zaplatila cizí DPH a nemusela jsem, tak bych požádala o jeho vrácení, ale to není jasné, zda ho vrátí, takže já bych byla pro - z celé částky(odvádím dříve, než bude žádat...)
Vím, že tato záležitost není zcela jasná, ale zastávám tento názor z našeho FU.
Přihlásí se ještě někdo jiný:-))) díky předem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2005 11:05
koupili jsme ojeté osobní auto ze SRN. Dostali jsem doklad, kde je základ a daň. Prodejci v SRN odvedli DPH. Jde mi o to, jestli platím DPH i u nás. Na finančním úřadě mi tvrdí, že ano, dokonce, že mi vůz jinak nepřihlásí, ale na registru os.aut řekli, že se DPH platí jen u nových vozů a vůz přihlásili. Přiznám se, že jsem totálně zmatená. Jsme právnická osoba, plátci DPH, vůz jde do majetku. Děkuji za názor.