Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
4. 5. 2017 8:02
Dobrý den, prosím o radu.
Nastoupil k nám na pracovní poměr starobní důchodce, kterému je ze mzdy srážena exekuce, ale neví od koho apod. Dal mi jen oznámení z ČSSZ kde mu píší, že je starobní důchod 13.072,- Kč a oni mu budou vyplácet 10.887,- Kč od ledna 2017. Ale i tak jak počítám, rozdíl vyplaceného a vyměřeného důchodu je 2.185,- Kč, což mi nevychází ani na přednostní ani na nepřednostní pohledávku. Pak mám ještě jeho oznámení taktéž ze sociálky, kde sociálka píše dalšímu panu exekutorovi, že zatím srážet nemůže, že je v pořadí. Ten v "pořadí" mi již také zaslal usnesení, aktuální pan exekutor se ještě neozval, mzdy už potřebuji do konce týdne zpracovat a odvést. Jaký má být tedy teď můj postup? Počkat, až se mi ozve aktuální pan exekutor a pak teprve začít splácet, nebo se spojit se sociálkou a zkusit z nich dostat informace o exekuci a nezabavitelných částkách?
Děkuji za odpověď
Jindra