Re: exekuce-vyživované dítě
Aha, špatně jsem dotaz pochopila. Toto je myslím v jeho zájmu, aby nahlásil správně.
Re: exekuce-vyživované dítě
Samozřejmě, že to musí doložit on. Já v takovém případě chci rodný list toho dítěte, případně ještě prohlášení od matky toho dítěte, že na něj platí výživné. I když vlastně ani nemusí platit, zákon říká, že vyživované dítě je takové, které je povinen vyživovat a není tam psáno, že pouze takové, na které skutečně platí. Ale pro jistotu si to takto nechávám ještě matkou potvrdit. Pokud by šlo o dítě zletilé, když platí výživné rovnou jemu, tak bych asi chtěla to prohlášení od toho dítěte, ale zatím tady mám jen případy s menšími dětmi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 5. 2017 11:39
dobrý den, jak prosím ověřujete, zda zaměstnanec, který má exekuce, je rozvedený, má ještě vyživovací povinnost? zam-ec při nástupu akorát nahlásil, že je rozvedený a pak na něj začali chodit do datovky exekuce... je naše povinnost toto zjišťovat? děkuju