Výživné -přerušení plateb-nebo skončení

• (neregistrovaný)

23. 10. 2005 15:09

Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat na takovouto životní situaci.Švagr platí výživné na syna (20 let) ,který letos odmaturoval a je nyní v UP, v 11/05 nastoupí do HPP-výživné tedy neiplatňuje . Jak to bude v případě,že příští rok složí úspěšně zkoušky a začne studovat na VŠ. Nastane opět povinnost otce platit výživné až do 26 let syna?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 10. 2005 18:43

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Výživné -přerušení plateb-nebo skon
      Podobné dotazy už tu byly. Ano, jestliže se začne studiem připravovat na povolání, bude mít otec znovu vyživovací povinnost.

• 23. 10. 2005 19:15

jaraz (neregistrovaný)

Děkuji moc, už jsem se k tomu propracoval. Pokud bude studovat ( třeba do 40) má nárok na výživné, nikoliv na sociální dávky(ty jsou omezeny dosažením 26 let). Dokonce pokud by se jednalo o dceru,která porodí a manžel bude studující potom je povinnost přispívat i na dítě.
      Hezký den

• 23. 10. 2005 19:57

Jiřka (neregistrovaný)

Tak to snad ne. Řekla bych, že je to opačně. Výživné do 26 let, sociální dávky třeba po celý život :-)

• 23. 10. 2005 20:51

Anonymní (neregistrovaný)

Moje známá je svobodná matka s otcem neuvedeným v RL dítěte (otec je násilník, měla obavy z možných problémů do budoucna). Když šla žádat o sociální dávky, tak jí úřednice řekly, že nejdřív musí žádat výživné OD SVÝCH RODIČŮ, a teprve potom jí oni můžou doplatit nějaké dávky, pokud na ně bude mít nárok.

• 24. 10. 2005 20:15

Andy (neregistrovaný)

Mě by zajímalo kdo tohle vymýšlí....???????Takže když si budoucí zeťák upíchne dítě a pak si vzpomene,že bude studovat,tak já jako matka dcery a babička budu muset platit??Ať to platí jeho rodiče,když bude chtít studovat...nebo alespoň napůl...Pokud by dcera zůstala sama s dítětem,tak bych ji byla oporou,ale chlap má být živitel rodiny,ale v Čechách je to spíš naopak...To jsou zákony,platit výživné ne bývalého manžela...co dál???To aby se lidi nebrali a dítě už raději také ne....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).