Re: výpověd ze zdravotních důvodů
Jsou dvě možnosti. Buď požádáte zaměstnavatele o provedení mimořádné lékařské prohlídky a pokud závodní lékař napíše do posudku, že jste dlouhodobě zdravotně nezpůsobilý, pak dojte k ukončení PP § 52 odst.e) ZP. Nebo vy podáte výpověď, kde důvody nemusíte uvádět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 5. 2017 8:48
Dobrý den, chystám se podat výpověď ze zdravotních důvodů. Jsem invalidní druhého stupně po dvou operacích bederní páteře, obou karpálních tunelech, ted se přidávají bolesti krční páteře, ramene a loktů. Přestože dělám na chráněné dílně , tak pracovní prostředí je pro mě devastační, mokro, zima těžká jednostranná fyzická práce. Musím mít v den podání výpovědi posudek od lékaře? Nebo stačí jen posudek o ivaliditě kde jsou problémy popsány. Stačí případný posudek dodat dodatečně? během výpovědi? A pokud onemocním prodlouží se mi o nemoc výpovědní doba? Nevím jak současný stav dlouho vydržím a nechci dospět k další operaci. Díky za odpovědi