Re: výpověd ze zdravotních důvodů
Jsou dvě možnosti. Buď požádáte zaměstnavatele o provedení mimořádné lékařské prohlídky a pokud závodní lékař napíše do posudku, že jste dlouhodobě zdravotně nezpůsobilý, pak dojte k ukončení PP § 52 odst.e) ZP. Nebo vy podáte výpověď, kde důvody nemusíte uvádět.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
26. 5. 2017 8:48
Dobrý den, chystám se podat výpověď ze zdravotních důvodů. Jsem invalidní druhého stupně po dvou operacích bederní páteře, obou karpálních tunelech, ted se přidávají bolesti krční páteře, ramene a loktů. Přestože dělám na chráněné dílně , tak pracovní prostředí je pro mě devastační, mokro, zima těžká jednostranná fyzická práce. Musím mít v den podání výpovědi posudek od lékaře? Nebo stačí jen posudek o ivaliditě kde jsou problémy popsány. Stačí případný posudek dodat dodatečně? během výpovědi? A pokud onemocním prodlouží se mi o nemoc výpovědní doba? Nevím jak současný stav dlouho vydržím a nechci dospět k další operaci. Díky za odpovědi