Re: Neuplatněný odpočet DPH r.2014-účtov
Takže to nyní zdaníte jako co - mimořádný výnos?
Nebo rozvahově, účet 426? Nechte si od daňového poradce udělat písemný rozbor k celému problému / daně z příjmů, DPH, ../ s kulatým razítkem. Jinak si sama zaděláváte dle mého názoru na problém.
Re: Neuplatněný odpočet DPH r.2014-účtov
Dobrý den, děkuji za radu, nechám to tedy raději na daňové poradkyni. Na jednu stranu bych to nejraději nechala být, ale částka DPH je přes 50 tisíc, tak mi to přijde škoda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 5. 2017 14:05
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Náhodně jsem zjistila, že jsme v r. 2014 zaúčtovali fakturu za pořízení dlouhodobého majetku (stroj v 1. odpis. skupině) omylem bez uplatnění DPH, tj. zařadili jsme stroj do majetku v hodnotě včetně DPH.
Faktura byla vystavena v 07/2014, chtěla bych si proto uplatnit odpočet DPH v nejbližším přiznání, abych stihla tříletou lhůtu.
Chtěla bych se zeptat:
1) jak uvést fakturu v KH - v B.2 s DUZP z r. 2014 nebo v B.3?
2) nenapadá mě, jak to zaúčtovat - stroj je již odepsaný, takže měnit zpětně jeho hodnotu a odpisy už mě účetní program nenechá, navíc bych zřejmě měla udělat dodatečné přiznání k DPPO, ale po dohodě s poradkyní ho dělat nebudeme, protože základ daně to neovlivní (máme vysoké neuhrazené ztráty minulých let, takže základ daně bude tak jako tak nula)